Электрификация, железнодорожная линия, Ивано-Франковск, Черновцы​Міністерство інфраструктури та "Укрзалізниця" розглядають можливість електрифікації залізничної лінії "Львів - Івано-Франківськ - Чернівці".

Про це на своїй сторінці в Facebook написав міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Обговоримо із СЕО "Укрзалізниці" можливість почати роботи з електрифікації і модернізації залізничної лінії "Львів - Івано-Франківськ - Чернівці" для створення першої в Україні системи швидкісного регіонального залізничного сполучення європейського зразка.

Швидкісні регіональні електропоїзди повинні долати відстань від Львова до Івано-Франківська не менше, ніж за 1 годину 10 хвилин, а від Львова до Чернівців - за 2 години 20 хвилин.

Це повинен бути перший партнерський проект між урядом і оновленою "Укрзалізницею", і він повинен реалізовуватися при безпосередній підтримці держави", - заявив Омелян.

За словами міністра, реалізація цього проекту дозволить не тільки забезпечити можливість для жителів регіону безперешкодно їздити в інші частини країни, але й відкрити заново туристичний потенціал Буковини й Прикарпаття й стимулювати залучення інвестицій.


Министерство инфраструктуры и "Укрзализныця" рассматривают возможность электрификации железнодорожной линии "Львов - Ивано-Франковск - Черновцы".

Об этом на своей странице в Facebook написал министр инфраструктуры Владимир Омелян.

"Обсудим с СЕО "Укрзализныци" возможность начать работы по электрификации и модернизации железнодорожной линии "Львов - Ивано-Франковск - Черновцы" для создания первой в Украине системы скоростного регионального железнодорожного сообщения европейского образца.

Скоростные региональные электропоезда должны преодолевать расстояние от Львова до Ивано-Франковска не менее, чем за 1 час 10 минут, а от Львова до Черновцов за 2 часа 20 минут.

Это должен быть первый партнерский проект между правительством и обновленной "Укрзализныцей", и он должен реализовываться при непосредственной поддержке государства", - заявил Омелян.

По словам министра, реализация этого проекта позволит жителям региона беспрепятственно ездить в другие части страны и заново откроет туристический потенциал Буковины и Прикарпатья, привлечет инвестиции.