суд, военный, ДТПСамбірський міськрайонний суд Львівської області звільнив від відбування покарання військового, через якого у ДТП загинув чоловік. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

ДТП сталася минулого року у грудні. Командир відділення батальйону аеродрому - технічного забезпечення військової частини А3913 напідпитку разом з товаришем повертався з полювання автомобілем Кia-Сerato.

На автодорозі Калинів – Дубляни - Волоща неподалік с. Калинів Самбірського району Львівської області, навпроти території складу АТМ №120/1 в/ч А3913, перевищив максимально допустиму швидкість при русі на заокругленні дороги, втратив керованість над автомобілем, виїхав за межі проїзної частини, наїхав на дерево та перекинувся. У результаті ДТП його пасажир загинув.

Обвинувачений свою вину визнав повністю. Розповів, що протягом дня напередодні разом із загиблим та іншими товаришами були на полюванні, усі разом вживали спиртне, потім поїхав додому. Увечері  йому передзвонив потерпілий, що разом із ще одним другом на джипі загрузли у селі Лановичі Самбірського району. Обвинувачений приїхав та організував трактор, після чого ще раз випили. Відвозячи потерпілого додому в с. Корналовичі Самбірського району та рухаючись із швидкістю біля 90км/год, він зачепив узбіччя, через що втратив керування автомашиною, з`їхав з дороги та потрапив у дерево, машина перевернулась. Коли отямився – його пасажир був мертвий. Потерпілій стороні частково відшкодував витрати у зв`язку з похороном та зобов`язується надалі надавати матеріальну допомогу дружіні загиблого.

Суд взяв до уваги, що обвинувачений брав участь в антитерористичній операції в районі проведення АТО Луганської області, також проходив миротворчу Місію ООН зі стабілізації у ДР Конго.

6 вересня 2019 року Самбірський міськрайонний суд Львівської області визнав військового винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, і призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки й 3 місяці з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк два роки. Проте звільнив від відбування основного покарання з випробуванням на іспитовий строк 3 роки.


Самборский горрайонный суд Львовской области освободил от отбывания наказания военного, из-за которого в ДТП погиб человек. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

ДТП произошло в прошлом году в декабре. Командир отделения батальона аэродрома - технического обеспечения воинской части А3913 навеселе вместе с товарищем возвращался с охоты на автомобиле Кia-Сerato.

На автодороге Калинов - Дубляны - Волоща неподалеку с. Калинов Самборского района Львовской области, напротив территории склада АТМ №120 / 1 в / ч А3913, превысил максимально допустимую скорость при движении на закруглении дороги, потерял управляемость над автомобилем, выехал за пределы проезжей части, совершил наезд на дерево и перевернулся. В результате ДТП его пассажир погиб.

Обвиняемый свою вину признал полностью. Рассказал, что в течение дня накануне вместе с погибшим и другими товарищами были на охоте, все вместе употребляли спиртное, потом поехал домой. Вечером ему перезвонил потерпевший - вместе с еще одним другом на джипе они застряли в селе Лановичи Самборского района. Обвиняемый приехал и организовал трактор, после чего еще раз выпили. Увозя потерпевшего домой в с. Корналовичи Самборского района и двигаясь со скоростью около 90км / ч, он зацепил обочину, из-за чего потерял управление автомашиной, съехал с дороги и попал в дерево, машина перевернулась. Когда очнулся - его пассажир был мертв. Потерпевшей стороне частично возместил расходы в связи с похоронами и обязуется в дальнейшем предоставлять материальную помощь жене погибшего.

Суд принял во внимание, что обвиняемый принимал участие в антитеррористической операции в районе проведения АТО Луганской области, также проходил миротворческую миссию ООН по стабилизации в ДР Конго.

6 сентября 2019 Самборский горрайонный суд Львовской области признал военного виновным в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч. 2 ст. 286 УК Украины, и назначил ему наказание в виде лишения свободы на срок 3 года и 3 месяца с лишением права управлять транспортными средствами на срок два года. Однако освободил от отбывания основного наказания с испытательным сроком 3 года.