площадь Дворцовая, реконструкцияНа кінець листопада планується відкривати пл. Двірцеву: фактично трамвай буде під’їжджати до входу у вокзал. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, інформує прес-служба Львівської міської ради.

За даними мерії, реконструкція площі відбувається згідно з графіком. Вже завершили заміну водогонів, забрали всі "повітряні" дроти, прокладено нову телефонну мережу. Станом на зараз облаштовано 4 платформи для висадки і посадки пасажирів трамваїв, 2 платформи для пасажирів автобусів, збудовано коробку диспетчерського пункту та продовжуються роботи з облаштування фундаменту фонтану.

Відтак, заплановано ще цього року відновити рух трамваїв на пл. Двірцевій.

"Роботи виконуються достатньо якісно. І на кінець листопада ми плануємо відкривати площу Двірцеву для того, щоб і гості, і львів’яни могли почувати себе гідно в європейському місті. Фактично трамвай буде під’їжджати до входу у вокзал. Також ми сьогодні провели нараду з керівництвом Залізниці. Вони передбачають кошти в бюджеті на наступний рік для ремонту вокзалу, тому що цей фасад вже потребує оновлення. Також мають робити ремонти туалетів в середині. До речі, один туалет безоплатний для тих, хто не має грошей", - зазначив міський голова.

За його словами, компанія, яка має встановити фонтан, порушила певні технічні умови, тому в цьому році він працювати не буде. Але в наступному вже буде працювати.

Також наступного року планується приступити до реалізації проекту по вулиці Чернівецькій.

"Інша частина робіт — це будівництво підземного паркінгу, але тут буде потрібна і підтримка законодавча з боку нашої держави, тому що в нас, хоча і прийнятий закон про приватно-публічне партнерство, але він ще не запрацював. Але я оптимістично дивлюся, тому що тут підземний паркінг є потрібний, бо так буде комфортно для людей", — додав мер.


К концу ноября планируется открывать пл. Дворцовую: фактически трамвай будет подъезжать ко входу в вокзал. Об этом сообщил городской голова Львова Андрей Садовый, передает пресс-служба Львовского городского совета.

По данным мэрии, реконструкция площади проходит согласно графику. Уже завершили замену водопроводов, забрали все "воздушные" провода, проложена новая телефонная сеть. По состоянию на сейчас обустроены 4 платформы для высадки и посадки пассажиров трамваев, 2 платформы для пассажиров автобусов, построена коробка диспетчерского пункта и продолжаются работы по обустройству фундамента фонтана.

Запланировано еще в этом году восстановить движение трамваев на пл. Дворцовой.

"Работы выполняются достаточно качественно. На конец ноября мы планируем открывать площадь Дворцовую для того, чтобы и гости, и львовяне могли чувствовать себя достойно в европейском городе. Фактически трамвай будет подъезжать ко входу в вокзал. Также мы сегодня провели совещание с руководством железной дороги. Они предусматривают средства в бюджете на следующий год для ремонта вокзала, так как этот фасад уже нуждается в обновлении. Также должны делать ремонты туалетов в середине. Кстати, один туалет бесплатный для тех, кто не имеет денег", - отметил городской голова.

По его словам, компания, которая должна установить фонтан, нарушила определенные технические условия, поэтому в этом году он работать не будет. Но в следующем уже будет работать.

Также в следующем году планируется приступить к реализации проекта по улице Черновицкой.

"Другая часть работ - это строительство подземного паркинга, но здесь потребуется и поддержка законодательная со стороны нашего государства, потому что у нас, хотя и принят закон о частно-публичном партнерстве, но он еще не заработал. Но я оптимистично смотрю, потому что здесь подземный паркинг нужен, потому что так будет удобно для людей", - добавил мэр.