ягоды, выращивание, проект, ОТГДавидівська та Бібрська ОТГ на Львівщині вирішили об`єднати зусилля для створення кластера з виробництва плодовоовочевої продукції "Галицька ягода". Про це повідомили в агенції новин "Укрінформ", інфрмує "Щоденний Львів"

Обговорення проекту проходить за консультативної підтримки Львівського Центру розвитку місцевого самоврядування "Програми "U-LEAD з Європою".

За словами співавтора ініціативи, старости Кротошинського старостинського округу Григорія Дробенка, це унікальний проект для співпраці сільської та міської рад вартістю у 36 мільйонів гривень, який у перспективі активізує зайнятість населення, допоможе збільшити доходи членів громад та бюджети ОТГ.  Як зазначив Дробенко, спочатку йшлося про вирощування полуниці, лохини та інших ягід.

"Проте це робота сезонна і забезпечить зайнятість людей лише на кілька місяців. Тому селяни схиляються до переробки інших овочів і фруктів. Зокрема, йдеться про сушіння яблук, картоплі, буряків, заморозку грибів, бобових тощо", – розповіли також в агенції новин.

Реалізувати проєкт ОТГ планують за допомогою грантів від державних та міжнародних фондів, а також від приватних інвестицій. "Програма "U-LEAD з Європою" спільно фінансується Європейським Союзом і його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.


Давыдовская и Бибрская ОТГ на Львовщине решили объединить усилия для создания кластера по производству плодоовощной продукции "Галицкая ягода". Об этом сообщили в агентстве новостей "Укринформ", инфрмуе "Ежедневный Львов"

Обсуждение проекта проходит при консультативной поддержке Львовского Центра развития местного самоуправления "Програми "U-LEAD с Европой".

По словам соавтора инициативы, старосты Кротошинского старостинского округа Григория Дробенко, это уникальный проект для сотрудничества сельской и городской советы стоимостью 36 млн гривен, который в перспективе активизирует занятости населения, поможет увеличить доходы членов общин и бюджеты ОТГ. Как отметил Дробенко, сначала речь шла о выращивании клубники, голубики и других ягод.

"Однако это работа сезонная и обеспечит занятость людей лишь на несколько месяцев. Поэтому крестьяне склоняются к переработке других овощей и фруктов. В частности, речь идет о сушке яблок, картофеля, свеклы, заморозка грибов, бобовых и т.д.", - рассказали также в агентстве новостей.

Реализовать проект ОТГ планируют с помощью грантов от государственных и международных фондов, а также от частных инвестиций. "Программа "U-LEAD с Европой" совместно финансируется Европейским Союзом и его странами-членами Данией, Эстонией, Германией, Польшей и Швецией и поддерживает реформу децентрализации и ее секторальные направления.