взрыв, граната, домПоліцейські затримали зловмисника, причетного до підриву гранати у під’їзді житлового будинку в Стрию. Відкрито кримінальне провадження – чоловіку загрожує покарання – до семи років позбавлення волі. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Нагадаємо, повідомлення про вибух у під’їзді житлового будинку надійшло до поліції 6 листопада близько 23.35. На місці події працювала група реагування патрульної поліції, слідчо-оперативна група, експерти-вибухотехніки, кінолог та фахівці інших служб на чолі з керівництвом Стрийського відділу поліції.

За фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.296 (хуліганство) КК України. Санкція статті передбачає покарання – до семи років позбавлення волі.

Як встановили правоохоронці, до скоєння злочину причетний 28-річний мешканець цього ж будинку. Він взяв гранату РГД-5, вийняв кільце та кинув її на сходову клітину між другим та третім поверхами. Внаслідок вибуху ніхто не постраждав. Також встановлено, що на час скоєння злочину чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння. Окрім того, під час санкціонованого обшуку поліцейські виявили та вилучили у його помешканні речовину, схожу на марихуану.

Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Зловмисник затриманий в порядку ст.208 КПК України, невдовзі суд обере для нього міру запобіжного заходу. Досудове розслідування триває, призначені експертизи.


Полицейские задержали злоумышленника, причастного к подрыву гранаты в подъезде жилого дома в Стрые. Открыто уголовное производство - мужчине грозит наказание - до семи лет лишения свободы. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области.

Напомним, сообщение о взрыве в подъезде жилого дома поступило в полицию 6 ноября около 23.35. На месте происшествия работала группа реагирования патрульной полиции, следственно-оперативная группа, эксперты-взрывотехники, кинолог и специалисты других служб во главе с руководством Стрыйского отдела полиции.

По факту было открыто уголовное производство по ч.4 ст.296 (хулиганство) УК Украины. Санкция статьи предусматривает наказание - до семи лет лишения свободы.

Как установили правоохранители, к совершению преступления причастен 28-летний житель этого же дома. Он взял гранату РГД-5, вынул кольцо и бросил ее на лестничную клетку между вторым и третьим этажами. В результате взрыва никто не пострадал. Также установлено, что на момент совершения преступления мужчина находился в состоянии алкогольного опьянения. Кроме того, во время санкционированного обыска полицейские обнаружили и изъяли в его доме вещество, похожее на марихуану.

Решается вопрос об открытии уголовного производства по признакам преступления, предусмотренного ст.263 (незаконное обращение с оружием, боевыми припасами или взрывчатыми веществами) УК Украины.

Злоумышленник задержан в порядке ст.208 УПК Украины, вскоре суд изберет для него меру пресечения. Досудебное расследование продолжается, назначены экспертизы.