угарный газ, отравлениеЗа десять місяців у Львові зафіксовано 27 випадків отруєння чадним газом, внаслідок чого постраждало 56 людей, з них 13 дітей.

Відтак, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міськради застерігає суворо дотримуватись правил користування газом у побуті, адже з початком опалювального сезону почастішали вападки отруєння чадним газом.

Для безпечного використання газу і повного його згорання необхідно забезпечити інтенсивне надходження повітря.

Ось чому дуже важливо в зимовий час не закривати вентиляційні решітки і не заклеювати кватирки в приміщенні, де встановлені газові прилади.

Не користуйтеся газовою плитою для обігріву приміщення – при тривалій роботі газової плити повітря забруднюється шкідливими продуктами згорання газу, зокрема чадним газом, який не має кольору, запаху, але він дуже отруйний у будь-якій концентрації.

Підіймаючись догори, чадний газ довгий час знаходиться у приміщенні. При вмісті 1% його у повітрі, смерть усього живого настає через хвилину.


За десять месяцев в Львове зафиксировано 27 случаев отравления угарным газом, в результате чего пострадали 56 человек, из них 13 детей.

Управление по вопросам чрезвычайных ситуаций и гражданской защиты населения Львовского горсовета напоминает строго соблюдать правила пользования газом в быту, ведь с началом отопительного сезона участились случаев отравления угарным газом.

Для безопасного использования газа и полного его сгорания необходимо обеспечить интенсивное поступление воздуха.

Вот почему очень важно в зимнее время не закрывать вентиляционные решетки и не заклеивать форточки в помещении, где установлены газовые приборы. Не пользуйтесь газовой плитой для обогрева помещения - при длительной работе газовой плиты воздух загрязняется вредными продуктами сгорания газа, в частности угарным газом, который не имеет цвета, запаха, но он очень ядовит в любой концентрации.

Поднимаясь вверх, угарный газ долгое время находится в помещении. При содержании 1% его в воздухе, смерть всего живого наступает через минуту.