Львівська прокуратура поповнить бюджет на 33 млн грн.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Господарським судом Київської області задоволено позовну заяву прокуратури Львівської області в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції у Львівській області про стягнення з ДП "Укрспирт" до бюджету більше 33 млн. грн. збитків, завданих державі внаслідок незаконного видобутку та використання надр.

Підставою для пред’явлення позову стало те, що держпідприємство "Укрспирт" за відсутності дозволу на спеціальне водокористування та користування надрами, на території Сокальського району Львівської області із двох артезіанських свердловин здійснювало незаконний видобуток підземних прісних вод.

Суд погодився із позицією прокуратури області та постановив стягнути 33 млн. грн. завданої такими діями шкоди на користь бюджетів усіх рівнів.


Львовская прокуратура пополнит бюджет на 33 млн. грн.

Об этом сообщили в пресс-службе прокуратуры Львовской области.

Хозяйственным судом Киевской области удовлетворено исковое заявление прокуратуры Львовской области в интересах государства в лице Государственной экологической инспекции о взыскании с ГП "Укрспирт" в бюджет более 33 млн. грн убытков, причиненных государству вследствие незаконной добычи и использования недр.

Основанием для предъявления иска стало то, что госпредприятие "Укрспирт" при отсутствии разрешения на специальное водопользование и пользование недрами, на территории Сокальского района Львовской области из двух артезианских скважин осуществляло незаконную добычу подземных пресных вод.

Суд согласился с позицией прокуратуры области и постановил взыскать 33 млн. грн. причиненного такими действиями вреда в пользу бюджетов всех уровней.