Медики з Європи приїжджають до Львова та надають безкоштону допомогу нашим діткам. Сьогодні, 6 вересня, міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся з бельгійськими лікарями - професоркою, отохірургом Монік Декат та лікарем-аудіологом Даніель Ромоло де Сіаті, які протягом тижня проводитимуть безкоштовні операції та консультації у міській дитячій клінічній лікарні.

Також на зустрічі були присутні Мірейл Ван Ромпу, бельгійський офіційний представник компанії кохлеарних імплантів фірми MedEl, Леся Кобецька, начальниця управління охорони здоров`я, Тетяна Заброварна, завідувачка отоларингологічного відділення КНП «Міська дитяча лікарня міста Львова» та Мар'яна Черкес, лікар-отоларинголог, керівник Центру слуху та мовлення КНП «Міська дитяча лікарня міста Львова».

Міський голова Львова Андрій Садовий подякував бельгійським лікарям за співпрацю зі Львовом та допомогу маленьким пацієнтам. Також мер розповів, що у Львові реорганізовують систему охорони здоров’я і планується, що місто стане одним з центрів надання сучасної медичної допомоги. Зокрема, Львів має амбітну мету – аби медичні об’єднання міста входили у ТОП-200 найкращих у світі.

«Ми дуже вдячні за ваш візит до Львова і готовність допомогти нашим маленьким пацієнтам. Співпраця з закордонними фахівцями для Львова у галузі медицини є особливо цінною, оскільки у нас амбітна ціль – вивести нашу медицину на такий же рівень розвитку, як у кращих іноземних клініках світу. Ми вже успішно розпочали у Львові проводити якісну трансплантологію, що вважається топ-рівнем у медицині, будемо розвивати й інші напрямки», - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

Лікарі перебуватимуть у Львові до 9 вересня та нададуть безкоштовну медичну допомогу і проведуть мікроотохірургічні втручання для маленьких пацієнтів з повною глухотою, кондуктивною втратою слуху, вродженими вадами слуху, хронічними захворюваннями вух, що вимагають оперативного лікування для відновлення слуху. Також запрошені спеціалісти нададуть безкоштовні консультації усім охочим, в тому числі, тим дітям, які не вимагають оперативного лікування, проте можливі інші аудіологічні рішення для покращення якості їх життя.

«До нас приїхала команда лікарів із всесвітньо відомої Saint-Luc University Hospital у Брюсселі (Бельгія) - професорка, отохірург Монік Декат та лікар–аудіолог Даніель Ромоло де Сіаті. До їх приїзду ми проконсультували понад 100 дітей зі всієї України із вадами слуху, хронічними захворюваннями середнього вуха тощо, та 14 дітей відібрали для оперативного втручання за участю наших колег, професорів із Бельгії», - розповіла керівник проекту, лікар-отоларинголог дитячої лікарні на вул. П. Орлика Мар’яна Черкес.

З її слів, це унікальна можливість для наших дітей бути консультованими та прооперованими в Україні, а не за кордоном.

«Ми надзвичайно втішені, що у наших дітей є можливість отримувати висококваліфіковану медичну допомогу саме в Україні. Завдяки нашим бельгійським колегам ми запускаємо великий процес вдосконалення в дитячій отохірургії Львова», - додала лікарка.

«Після того, як ми з колегою неодноразово їздили на закордонні стажування в Бельгію, Польщу, США та інші країни, для мене, як для керівника ЛОР-відділення, є неабияк важливо, що всі ці надскладні оперативні втручання тепер проводитимуть у нас вдома, у Львові. Це й справді велике досягнення та успіх. Щаслива за наших дітей, що їм випала така чудова можливість пройти обстеження та бути прооперованими кращими отохірургами світу», - додала завідуюча отоларингологічним відділенням дитячої лікарні на вул. П. Орлика Тетяна Заброварна.

Зі слів головного лікаря дитячої лікарні, сьогодні, як ніколи, важливо розвиватися, конкурувати та ставати найуспішнішими, саме тому у дитячій лікарні на вул. П, Орлика вже невдовзі працюватиме Центру слуху та мовлення.

«Ми розвиваємося і прагнемо стати найкращими в Україні з надання якісних, новітніх та високотехнологічних медичних послуг. Відкриття такого центру є вкрай необхідним для того, аби йти в ногу з часом і фахово допомагати пацієнтам з різноманітними патологіями вуха», - пояснив Дмитро Квіт, головний лікарі міської дитячої клінічної лікарні.