СБУ, секретные тюрьмы, ООНСпеціальна моніторингова місія ООН прибула учора, 5 вересня, до Львова, аби проінспектувати приміщення Управління СБУ у Львівській області щодо ймовірних катувань та жорстокого поводження з ув’язненими. Про це повідомляє "Львівський портал".

За даними джерел видання, представники ООН прибули з метою перевірки будівель та приміщень підрозділів СБУ у Львівській області, де, на їх думку, можуть утримуватися особи, позбавлені волі, відповідно до Факультативного протоколу до Конвенції проти катувань та інших жорстоких, нелюдських, або таких, що принижують гідність, видів поводження та покарання.

Перевірка триватиме з 5 по 9 вересня.

Нагадаємо, на початку червня цього року у Києві зчинився гучний скандал після заяв представників ООН про сотні випадків здійснення тортур як на тимчасово окупованій території України, так і на контрольованій українською владою, та про появу в Україні секретних в’язниць.


Специальная мониторинговая миссия ООН прибыла вчера во Львов, чтобы проинспектировать помещения Управления СБУ во Львовской области относительно вероятных пыток и жестокого обращения с заключенными. Об этом сообщает "Львовский портал".

По данным источников издания, представители ООН прибыли с целью проверки зданий и помещений подразделений СБУ во Львовской области, где, по их мнению, могут содержаться лица, лишенные свободы, в соответствии с Факультативным протоколом к Конвенции против пыток и других жестоких, бесчеловечных или унижающих достоинство видов обращения и наказания.

Проверка продлится с 5 по 9 сентября.

Напомним, в начале июня этого года в Киеве разгорелся скандал после заявлений представителей ООН о сотнях случаев осуществления пыток как на временно оккупированной территории Украины, так и на контролируемой украинскими властями, и о появлении в Украине секретных тюрем.