Безпека — один із основних пріоритетів Львова. Саме тому місто розвиває систему відеонагляду та встановлює нові камери відеоспостереження. Так, за даними управління безпеки міста, на території Львова працює понад 550 камер відеоспостереження, у тому числі 160 — із системою розпізнавання обличь. Надалі цю кількість планують збільшити до 2 тис.

«Наразі у місті працює понад 550 камер відеоспостереження. Ці камери підключені до Центру безпеки міста, відповідно моніторинг здійснюється цілодобово. У місті діє чотири ситуаційні центри, зокрема: Центр безпеки міста, на базі ЛКП «Муніципальна варта»; ситуаційний центр в ГУ НП; ситуаційна кімната в Управлінні патрульної поліції та Антитерористичний центр при СБУ. Наші працівники постійно моніторять, якщо щось трапляється, то вони отримують та фіксують інформацію, яка надалі може знадобитись правоохоронним органам. Цю інформацію правоохоронці можуть отримати від нас за офіційними запитами.

Також у нас є камери з аналітикою, які зчитують номерні знаки, вони допомагають у пошуку транспортних засобів, правопорушників, які вчинили ДТП та сховались із місця події. Ми можемо це все відслідкувати, тому що у нас є таких 160 камер по місту. Вони охоплюють всі виїзди та в'їзди у місто та працюють у повністю цілодобовому режимі. Центр безпеки міста постійно опрацьовує цей масив інформації.

У нас є острівці безпеки, які наразі були встановлені у центральних парках міста. Цього року також планується встановлення відеокамер у Рясне-2 та Сихівському районі, відповідно до проектів Громадського бюджету. На даний час ці проекти опрацьовуються і відбувається закупівля обладнання. Ми плануємо реалізувати їх до кінця року.

Впродовж наступних років планується збільшити кількість камер відеоспостереження до 2 тис. Щороку ми будемо встановлювати камери в громадських місцях, парках, освітніх закладах, комунальних об'єктах, на дорогах тощо. Система відеоспостереження буде постійно вдосконалюватись. Постійно тривають переговорні процеси, йдуть запити та проекти Громадського бюджету. Мешканці мають можливість співпрацювати та давати свої пропозиції і бачення місту, де має бути цей відеонагляд", — зазначають в управлінні безпеки міста.