Сьогодні з візитом у Львові перебуває міністр охорони здоров’я України Максим Степанов. Він відвідав декілька лікарень, серед яких — міська лікарня швидкої медичної допомоги, де проводять трансплантації та відкривають нові відділення. Також під час візиту обговорили питання вакцинації. До слова, у Львові ще з 2011 року діють спеціальні Школи імунізації.

«Львівщина — лідер з точки зору медицини і з точки зору розвитку медицини. Не хочеться, щоб ви буди лідерами за кількістю хворих на коронавірус. Ви вже показали, що можете, і треба знижувати ваші показники по хворих на коронавірус. Потрібен контроль, хоча ми розуміємо, що мешканці вже не хочуть жити у карантині.

Відвідав три лікарні, де я ще не був. Ми також говорили про розвиток трансплантації. Щодня через те, що нема трансплантації, в Україні гине 9 людей. Треба все робити, щоб це було в Україні і люди не їхали за кордон. Саме цього року вперше в Україні ми хочемо провести трансплантацію легень. Я хочу, щоб ми за 2?3 роки досягли повної трансплантаційної незалежності.

Міська лікарня швидкої допомоги хоче взяти участь у проекті Мінрегіонбуду щодо утеплення та енергоощадних технологій. Там же виникло питання щодо роботи онкологічного центру", — зазначив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Відтак, міністр зауважив, що Львівщина має погані показники по імунізації та охопленню населення вакцинацією.

«Це не ті показники, які повинні бути у Львівській області. Реально за 2 місяці це можна змінити і ці показники наростити. Треба зробити комунікаційну кампанію щодо необхідності проведення вакцинації. На 1 листопада можна вийти на показник 80% вакцинування. Ми ще наступного тижня зробимо велику кампанію щодо імунізації. Мені Львів подобається, давайте ви будете найкращі у показниках по трансплантації, і не треба, щоб Львівська область мала найгірші показники по вакцинації.

Я за те, щоб медики отримували високу зарплату, як у світі, але я також і за якість. І один з критеріїв — високий показник імунізації", — зазначив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Як зауважила заступниця керівника управління охорони здоров’я ЛМР Наталія Літвінська, у Львові ще з 2011 року діють Школи імунізації.

«В місті Львові діють Школи імунізації з 2011 року, де ми стараємося працювати з тими батьками, які відмовляються від щеплень, з молодими подружжями, з тими, які планують мати дітей. Є відеопродукція і листівки, по черзі працюють лікарі, які займаються самоосвітньою роботою. Це ідея, яка непогано працює», — зазначила Наталія Літвінська.