львовянин года, полковник, Евгений КурашЗвання "Львів'янин року" сьогодні на урочистій сесії Львівської міської ради отримав полковник ЗСУ Євгеній Кураш. Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Щороку Львівська міська рада  оголошує голосування за кандидатури для нагородження почесними відзнаками  громади міста Львова. Мешканці міста мають можливість віддати свій голос за певну кандидатуру у званні "Львів’янин року", "Почесний громадянин міста", "Шляхетна львівська родина". До Дня міста мешканці обирають львів’ян, які, на їх думку, є найбільш репрезентативними. У минулому Почесними громадянинами міста стали Мирослав Маринович, Марія Музичук, Роман Панченко, Марія Матвіїв та інші.

Нинішнє  нагородження стало особливо зворушливим. За визначенням комісії "Львів'янином року" названий полковник Кураш.

"Про нього вже ходять легенди. Його називають Богом артилерії, за його голову  сепаратисти призначили винагороду у 400 тис. доларів. Але він і далі – повертається на фронт і забезпечує 100 відсоткове повернення бійців без втрат! І те, що львів’яни саме таку людину обирають "Львів’янином року", означає, що вони цінують і розуміють, завдяки кому сьогодні відбувається святкування Дня міста, зокрема", - зазначила волонтер і депутат Львівської міської ради Олена Пасевич.

Довідка SQ. Кураш Євгеній Юрійович, полковник Збройних Сил України, народився 2 лютого 1978 року у м. Суми. У 1995 році закінчив СШ № 25 (м. Суми) та вступив у військовий інститут артилерії при Сумському державному університеті, який закінчив у 1999 році. Військову службу розпочав з посади командира взводу гаубично-самохідної артилерійської батареї в/ч А0975 в смт. Перечин Закарпатської області. Пройшов службу на посадах командира батареї, начальника штабу дивізіону, командира дивізіону, начальника штабу військової частини. У 2005 році брав участь в українській миротворчій місії в Іраку. З 2014 року – заступник командира 80-тої окремої десантно-штурмової бригади, яка дислокується у м. Львові. Весною 2014 року пішов на Схід захищати суверенітет та територіальну цілісність нашої держави. Має численні подяки від керівництва.


Звание "Львовянин года" сегодня на торжественной сессии Львовского городского совета получил полковник ВСУ Евгений Кураш. Об этом сообщает информационный портал депутатов Львовского городского совета.

Ежегодно Львовский городской совет объявляет голосование за кандидатуры для награждения почетными отличиями общины города Львова. Жители города имеют возможность отдать свой голос за определенную кандидатуру в звании "Львовянин года", "Почетный гражданин города", "Благородная львовская семья". Ко Дню города жители выбирают львовян, которые, по их мнению, являются наиболее репрезентативными. В прошлом Почетным гражданином города стали Мирослав Маринович, Мария Музычук, Роман Панченко, Мария Матвеев и другие.

Нынешнее награждение стало особенно трогательным. По определению комиссии "Львовянином года" назван полковник Кураш.

"О нем уже ходят легенды. Его называют Богом артиллерии, за его голову сепаратисты назначили вознаграждение в 400 тыс. долларов. Но он и дальше - возвращается на фронт и обеспечивает 100 процентное возвращения бойцов без потерь! И то, что львовяне именно такого человека выбирают "львовянином года", означает, что они ценят и понимают, благодаря кому сегодня проходит празднование Дня города, в частности", - отметила волонтер и депутат Львовского городского совета Елена Пасевич.

Справка SQ. Кураш Евгений Юрьевич, полковник Вооруженных Сил Украины, родился 2 февраля 1978 в г. Суми. В 1995 году окончил СШ № 25 (г. Сумы) и вступил в военный институт артиллерии при Сумском государственном университете, который окончил в 1999 году. Военную службу начал с должности командира взвода гаубично-самоходной артиллерийской батареи в / ч А0975 в с. Перечин Закарпатской области. Прошел службу на должностях командира батареи, начальника штаба дивизиона, командира дивизиона, начальника штаба воинской части. В 2005 году принимал участие в украинской миротворческой миссии в Ираке. С 2014 года - заместитель командира 80-й отдельной десантно-штурмовой бригады, дислоцирующейся в г. Львове. Весной 2014 ушел на восток защищать суверенитет и территориальную целостность нашего государства. Имеет многочисленные благодарности от руководства.