4 квітня у Дрогобицький районний відділ поліції надійшло повідомлення від священника одного з місцевих храмів, який повідомив про крадіжку грошей зі скриньки для пожертв.

На місці події працювала слідчо-оперативна група та інші співробітники територіального підрозділу поліції. Як встановили правоохоронці, зловмисник проник у церкву через вікно. У скриньці для пожертв були гроші у сумі близько однієї тисячі гривень.

Проведеними оперативно-розшуковими заходами, до яких були залучені, зокрема, оперативники сектору кримінальної поліції, було встановлено, що до вчинення злочину причетні двоє 15-річних мешканців райцентру, які раніше неодноразово притягувались до кримінальної відповідальності, зокрема, за крадіжки та перебували на випробувальному терміні.

Слідчі Дрогобицького районного відділу поліції, за процесуального керівництва Дрогобицької окружної прокуратури, повідомили зловмисникам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до шести років.