ОГА, Мирослава Туркало, департамент, увольнениеМирославу Туркало звільнено з посади директорки департаменту культури ЛОДА. Про це повідомляє ZAXID.NET

Директорку департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Мирославу Туркало звільнено із посади.

Як повідомили ZAXID.NET у Львівській ОДА, Мирослава Туркало звільнена з 2 грудня. Вона написала заяву "за згодою сторін". У цей же день вона зареєструвала на сайті НАЗК декларацію перед звільненням.

38-річна Мирослава Туркало з 2013 року була заступницею директора департаменту культури, національностей та релігії ЛОДА – начальницею управління культури, а згодом очолила цей департамент. Загалом пропрацювала в ЛОДА 16 років.

Нагадаємо, департамент культури, національностей і релігій Львівської ОДА у вересні 2019 року потрапив у скандал зі встановленням понад 50 туристичних вказівників в області з безграмотним перекладом на англійську. На виготовлення цих вказівників витратили майже 600 тис. грн з обласного бюджету. Перед тим чиновники ЛОДА бачили ескізи вказівників з безграмотним перекладом, але не звернули на це уваги.

Згодом чиновниця повідомила, що підрядник замінить вказівники своїм коштом, а в департаменті проведуть службову перевірку з цього приводу. Однак результатів перевірки оприлюднено не було.


Мирославу Туркало уволили с должности директора департамента культуры ЛОГА. Об этом сообщает ZAXID.NET. 

Директора департамента по вопросам культуры, национальностей и религий Львовской ОГА Мирославу Туркало уволили с должности.

Как сообщили ZAXID.NET во Львовской ОГА, Мирослава Туркало уволена со 2 декабря. Она написала заявление "по соглашению сторон". В этот же день она зарегистрировала на сайте НАЗК декларацию перед увольнением.

38-летняя Мирослава Туркало с 2013 года была заместителем директора департамента культуры, национальностей и религии ЛОГА - начальницей управления культуры, а затем возглавила этот департамент. В целом проработала в ЛОГА 16 лет.

Напомним, департамент культуры, национальностей и религий Львовской ОГА в сентябре 2019 попал в скандал с установлением более 50 туристических указателей в области с безграмотным переводом на английский. На изготовление этих указателей потратили почти 600 тыс. грн из областного бюджета. Перед тем чиновники ЛОГА видели эскизы указателей с безграмотным переводом, но не обратили на это внимания.

Впоследствии чиновница сообщила, что подрядчик заменит указатели за свой счет, а в департаменте проведут служебную проверку по этому поводу. Однако результатов проверки обнародовано не было.