солнечная электростанция, кредит, компенсацияПочинаючи з 2018 року за рахунок коштів обласного бюджету здійснюватиметься відшкодування 10% тіла кредиту для мешканців Львівщини на встановлення приватних сонячних електростанцій. Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Під час сесії Львівської обласної ради внесено зміни до Програми енергозбереження для населення Львівщини на 2017-2020 роки. Зокрема, починаючи з 2018 року за рахунок коштів обласного бюджету здійснюватиметься відшкодування 10% тіла кредиту для мешканців Львівщини на встановлення приватних сонячних електростанцій.

Водночас відшкодування відсоткової ставки за кредитами, отриманими впровадження енергоощадних заходів з обласного бюджету здійснюватиметься в обсязі від 5% до 15% із врахуванням індексу податкоспроможності територій. Мешканці "бідніших" районів отримають більшу частку відшкодування, а "багатші" – дещо меншу.

Нагадаємо, також в області діють районні програми здешевлення "теплих" кредитів, за якими з місцевих бюджетів надається додаткова компенсація тіла кредиту чи відсоткової ставки. На сьогодні в районах та містах Львівської області діють 19 таких програм. Львівщина залишається лідером в Україні з видачі кредитів на потреби енергозбереження для населення.


Начиная с 2018 года за счет средств областного бюджета будет осуществляться возмещение 10% тела кредита для жителей Львовщины на установление частных солнечных электростанций. Об этом сообщает пресс-служба Львовской облгосадминистрации.

Во время сессии Львовского областного совета внесены изменения в Программу энергосбережения для населения Львовщины на 2017-2020 годы. В частности, начиная с 2018 года за счет средств областного бюджета будет осуществляться возмещение 10% тела кредита для жителей Львовщины на установление частных солнечных электростанций.

В то же время возмещение процентной ставки по кредитам, полученным на внедрение энергосберегающих мероприятий из областного бюджета будет осуществляться в объеме от 5% до 15% с учетом индекса налогоспособности территорий. Жители "бедных" районов получат большую долю возмещения, а "богатые" - несколько меньше.

Напомним, также в области действуют районные программы удешевления "теплых" кредитов, по которым из местных бюджетов предоставляется дополнительная компенсация тела кредита или процентной ставки. На сегодня в районах и городах Львовской области действуют 19 таких программ. Львовщина остается лидером в Украине по выдаче кредитов на нужды энергосбережения для населения.