взрыв, газовый баллонУ міській раді Дрогобича з'ясували, хто був власником приміщення, у якому 4 жовтня вибухнув газовий балон. Про це повідомляє прес-служба міськвиконкому, інформує "Дрогобиччина – новини краю". 

У Дрогобицькій міській раді відбулося засідання комісії з надзвичайних ситуацій під головуванням першого заступника міського голови Ігоря Германа з приводу вибуху газового балона у житловому будинку у місті. Як повідомив керівник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Микола Летнянчин, причиною вибуху стало неправильне поводження з газовим балоном під час застосування у побутових умовах.

Нагадаємо, від вибуху постраждав сам мешканець квартири, отримавши опіки ІІ-ІІІ ступеня. Окрім того, пошкоджено стіни, зокрема, обвалилася стіна, яка розділяла квартиру потерпілого з сусідською. На момент вибуху у сусідній квартирі перебували четверо осіб, з них двоє діти. За словами Миколи Летнянчина, наслідки могли б бути значно трагічнішими, адже під стіною, яка обвалилася, знаходилося ліжко дитини. Однак в цю ніч дитини спала з матір’ю у сусідній кімнаті.

Згідно з рішенням комісії, у будинку проведуть роботи щодо розчищення квартир від завалу цеглою, штукатуркою та сміттям. Сім’ї, яка потерпіла, готові надати матеріальну допомогу на соціально-побутові потреби з міського бюджету. За словами свідків трагедії, чоловік, який спричинив надзвичайну ситуацію, придбав недавно квартиру, де стався вибух. Відомо, що винуватець працює в Чехії, де проживає разом з дружиною. До новопридбаного помешкання у Дрогобичі навідується нечасто.


В городском совете Дрогобыча выяснили, кто был собственником помещения, в котором 4 октября взорвался газовый баллон. Об этом сообщает пресс-служба горисполкома, передает "Дрогобиччина - новости края". 

В Дрогобычской городском совете состоялось заседание комиссии по чрезвычайным ситуациям под председательством первого заместителя городского головы Игоря Германа по поводу взрыва газового баллона в жилом доме в городе. Как сообщил руководитель отдела по вопросам чрезвычайных ситуаций и гражданской защиты населения Николай Летнянчин, причиной взрыва стало неправильное обращение с газовым баллоном при применении в бытовых условиях.

Напомним, от взрыва пострадал сам житель квартиры, получив ожоги II-III степени. Кроме того, повреждены стены, в частности, обвалилась стена, которая разделяла квартиру потерпевшего с соседской. На момент взрыва в соседней квартире находились четыре человека, из них двое детей. По словам Николая Летнянчин, последствия могли бы быть значительно трагичнее, ведь у стены, которая обвалилась, находилась кровать ребенка. Однако в эту ночь ребенок спал с матерью в соседней комнате.

Согласно решению комиссии, в доме проведут работы по расчистке квартир от завала кирпичом, штукатуркой и мусором. Пострадавшей семье готовы оказать материальную помощь на социально-бытовые нужды из городского бюджета. По словам свидетелей трагедии, человек, который вызвал чрезвычайную ситуацию, приобрел недавно квартиру, где произошел взрыв. Известно, что он работает в Чехии, где проживает вместе с женой. В приобретенное жилье в Дрогобыче наведывается редко.