строительство, дом, Леси УкраинкиБудівництво на вул. Лесі Українки, 7 припинено: фахівці виявили низку порушень та проводять розслідування. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні у Львові відбулось виїзне засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС щодо будівництва в дворику на вул. Лесі Українки, 7. Фахівці виявили низку порушень і зазначили, що є захоплення території. Відтак, забудовник має припинити будівництво й узаконити всі проекти і дозвільні документи, а також демонтувати незаконну надбудову. Також місто готує необхідні документи для скерування у відповідні органи щодо незаконних дій забудовника та приватних реєстраторів.

"Ця проблема вчора була озвучена на апаратній нараді, і мер доручив провести виїзне засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС. Була озвучена проблема, що один зі співвласників будівлі на Лесі Українки, 7 веде будівництво з порушенням законодавства. Такі речі є неприпустимими, тому ми сьогодні разом із членами комісії та низкою інших дотичних фахівців вийшли на місце і побачили, що дійсно є низка порушень. Дивним чином, на підставі технічного паспорта було зареєстровано право власності на більші метри, хоча це має робитися тільки на підставі декларації. Тобто є передумови вважати, що тут була або службова недбалість, або злочинний умисел. Це ми будемо розслідувати. Також власник цієї будівлі нам усно заявив, що це було погоджено з усіма мешканцями, але мешканці заперечують: сказали, що жодної згоди на таке захоплення місць загального користування цьому співвласнику помешкання не давали. Тому знову є питання до тих, хто оформляв ці документи, — яким чином?", — зазначив заступник міського голови з питань безпеки міста Сергій Бабак

У мерії зазначають, що сталося захоплення території та порушення проекту, забудовник не мав права виходити за фундамент.

Під час виїзду забудовник погодився припинити будь-які дії і відкоригувати проект, який був, а також дати по-новому декларацію, забрати надбудову і те, що вийшло за фундамент, тобто зробити реконструкцію в межах належної йому частини будівлі (він вийшов за межі і по висоті, і по боковій частині). Юридичний департамент буде займатися розслідуванням дій тих посадових осіб і тих реєстраторів, які зробили реєстрацію, не маючи на це підстав. Також буде проведено службове розслідування щодо дій одного з посадовців Франківської адміністрації, який консультував забудовника.

Також юристи вже готують документи для подання позову до суду. Керівник районної адміністрації буде контролювати разом із мешканцями, щоб роботи не продовжувалися.


Строительство на ул. Леси Украинки, 7 прекращено: специалисты выявили ряд нарушений и проводят расследование. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

Сегодня во Львове состоялось выездное заседание городской комиссии по вопросам ТЭБ и ЧС по строительству в дворике по ул. Леси Украинки, 7. Специалисты выявили ряд нарушений и отметили, что является захват территории. Следовательно, застройщик должен прекратить строительство и узаконить все проекты и разрешительные документы, а также демонтировать незаконную надстройку. Также город готовит необходимые документы для направления в соответствующие органы о незаконных действиях застройщика и частных регистраторов.

"Эта проблема сегодня была озвучена на аппаратном совещании, и мэр поручил провести выездное заседание городской комиссии по вопросам ТЭБ и ЧС. Была озвучена проблема, один из совладельцев здания на Леси Украинки, 7 ведет строительство с нарушением законодательства. Такие вещи недопустимы, поэтому мы сегодня вместе с членами комиссии и рядом других касательных специалистов вышли на место и увидели, что действительно есть ряд нарушений. Странным образом, на основании технического паспорта было зарегистрировано право собственности на большие метры, хотя это должно делаться только на оснований декларации. То есть предпосылки считать, что здесь была или служебная халатность, или преступный умысел. Это мы будем расследовать. Также владелец этого здания нам устно заявил, что это было согласовано со всеми жителями, но жители возражают: сказали, что никакого согласия на такой захват мест общего пользования этом совладельцу квартиры не давал. Поэтому снова вопрос к тем, кто оформлял эти документы, - каким образом?", - отметил заместитель городского головы по вопросам безопасности города Сергей Бабак

В мэрии отмечают, что произошел захват территории и нарушение проекта, застройщик не имел права выходить за фундамент.

Во время выезда застройщик согласился прекратить любые действия и откорректировать проект, который был, а также дать по-новому декларацию, забрать надстройку и то, что вышло за фундамент, то есть сделать реконструкцию в пределах принадлежащей ему части здания (он вышел за пределы и по высоте, и по боковой части). Юридический департамент будет заниматься расследованием действий тех должностных лиц и тех регистраторов, которые сделали регистрацию, не имея на это оснований. Также будет проведено служебное расследование относительно действий одного из должностных лиц Франковской администрации, который  консультировал застройщика.

Также юристы уже готовят документы для подачи иска в суд. Руководитель районной администрации будет контролировать вместе с жителями, чтобы работыне продолжались.