Львовская область, декоммунизация, Львовский облсоветЛьвівська обласна рада розгляне питання про повернення селу Мармузовичі назви Андріївка, яка діяла до процесу декомунізації. Відповідний проект рішення в облраді зареєстрував депутат Петро Жукровський, повідомляє zaхіd.net. У тексті проекту рішення облради сказано, що за повернення "декомунізованої" назви проголосували Андріївська сільська рада та Буська районна рада.

Окрім того, таке рішення прийняли 17 липня під час громадських слухань у самому селі Мармузовичі.

Довідка SQ. Утравні 2016 року Верховна Рада в межах декомунізації перейменувала два села у Львівській області – Максимівку у Старосамбірському районі на Лібухову, а також Андріївку у Буському районі на Мармузовичі.

Однак громада Андріївки-Мармузовичів хотіла залишити в селі стару назву, пов’язуючи її з Андрієм Первозванним, а не з комуністом Андрєєвим, на честь якого село нібито й було перейменоване. До початку Другої світової війни це село називалось Ферлеївка, а ще раніше - Мармузовичі, на честь переселенців із Польщі.


Львовский областной совет рассмотрит вопрос о возвращении селу Мармузовичи названия Андреевка, которое действовало до начала процесса декоммунизации. Соответствующий проект решения в облсовете зарегистрировал депутат Петр Жукровский, сообщает zaхіd.net.

В тексте проекта решения облсовета сказано, что за возвращение "декоммунизированного" названия проголосовали Андреевский сельский совет и Бусский районный совет. Кроме того, такое решение приняли во время общественных слушаний в самом селе Мармузовичи.

Справка SQ. В мае 2016 г. Верховная Рада в рамках декоммунизации переименовала два села во Львовской области - Максимовку в Старосамборском районе в Либуховое, а также Андреевку в Бусском районе в Мармузовичи.

Однако жители Андреевки-Мармузовичей хотели оставить селе старое название, связывая его с Андреем Первозванным, а не с коммунистом Андреевым, в честь которого село якобы и было переименовано. До начала Второй мировой войны это село называлось Ферлеевка, а еще раньше - Мармузовичи, в честь переселенцев из Польши.