Від завтра у Міжнародному аеропорту «Львів» імені Данила Галицького можна буде зробити щеплення. Наразі вакцинацію проводитимуть особам, які матимуть квитки на літак, тобто, людям, які прилітають до Львова та відлітають в інші міста.

«Центр вакцинації в аеропорту відкрили згідно з рішенням МОЗ України щодо забезпечення безпеки осіб та збільшення кількості провакцинованих. Тут використовуватимуть вакцину «Pfizer» та «CoronaVac». В перспективі Центр працюватиме цілодобово і для усіх охочих, за наявності попередньої реєстрації. Поки що ці моменти узгоджуються», - повідомив Олег Когут, регіональний координатор з питань вакцинації проти коронавірусної інфекції у Львівській області.

«Вакцинація в аеропорту - це досить символічно, тому що пандемія не звертає увагу на межі чи кордони. Ми маємо подбати про свою безпеку, куди б ми не поїхали. Вакцинація має охопити якомога більшу кількість населення області. Це дуже серйозне питання, оскільки  пандемія продовжує розвиватися, і ніхто не може передбачити її наступні етапи. Ми вже бачимо результати вакцинації: незначна кількість нових випадків, мінімальна кількість госпіталізованих. Кількість провакцинованого населення зростає з кожним днем. Пандемія - це важке випробування для всіх, тому необхідно прикласти максимум зусиль для її подолання», - наголосив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Нагадаємо, що на Львівщині функціонує 17 центрів вакцинації населення. Станом на 5 серпня 2021 року в області провакцинували 385 031 особу, з них 62 630 – у центрах вакцинації населення.