У Львові розпочали капітальний ремонт вул. Шевченка. Роботи відбуваються на відрізку від вул. Залізничної до вул. Левандівської і передбачають організацію кільцевого руху по вул. Т. Шевченка, вул. Левандівська, вул. Залізнична. На час ремонтних робіт, з 31 січня до 31 серпня буде перекрито рух транспорту на вул. Залізнична, від вул. Шевченка до будинку № 21.

"Проектом передбачено повне розбирання дорожнього одягу і тротуарів вулиць Шевченка та Залізничної в межах, необхідних для виконання будівельних робіт та реконструкції, розбирання асфальтобетонного покриття по вул. Левандівській, реконструкція всіх інженерних мереж, демонтаж існуючих трамвайних колій в межах проектування, демонтаж існуючого дорожнього одягу з покриттям із мозаїки і бруківки, влаштування нових трамвайних колій, влаштування проїзних частин; тротуарів; велосипедних доріжок; технічних тротуарів, дорожньої розмітки; світлофорних об’єктів, влаштування контактної мережі трамваю, зовнішнього вуличного освітлення, благоустрій вуличного простору, проектом передбачається заходи для маломобільних груп населення", — повідомили у ЛКП «Львівавтодор».

Вартість виконання робіт згідно з договором між ЛКП «Львівавтодор» та ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» становить — 89,6 млн грн.

Як відзначає Олександр Одинець, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР, вул. Шевченка будуть ремонтувати в три етапи. Перший етап — це квазі-кільце. Другий етап — ремонт від церкви св. Анни і до вул. Ярослава Мудрого. Третій етап — від вул. Ярослава Мудрого і до вул. Залізнична.

«Зараз розпочався перший етап ремонту вул. Шевченка, який передбачає облаштування кільцевої розв’язки в межах вул. Шевченка — вул. Залізнична та вул. Левандівська. Тобто тут будується кільцева розв’язка, якої тут раніше не було, і ми фактично створюємо нову ділянку дороги. Передбачена заміна інженерних мереж, облаштування велоінфраструктури, а на вул. Шевченка — прокладка трамвайної колії і всі супутні роботи. Договір із підрядником-переможцем укладено на суму 89 млн грн, хоча первісна кошторисна вартість була приблизно 104 млн грн. Тобто процедура закупівель нам дозволила зекономити кошти", — повідомив Олександр Одинець.

За словами Оксани Єстеферової, директора ЛКП «Львівавтодор», згідно з проектом облаштування кількового руху на вул. Шевченка, передбачено встановлення нового світлофорного об’єкту, який регулюватиме рух потоку машин.