конь, фейерверк, розыск, девочкаПоліція Львова просить допомогти встановити осіб, які запустили фейерверк, внаслідок чого сполохнуті коні збили дівчину та старшого чоловіка. Про це повідомляє голова ГО "Варта 1" Ігор Зінкевич. 

Нагадаємо, 02.11.1019 в центральній частині Львова, біля пам’ятника Шевченка на пр. Свободи невідомі люди (дівчина і два хлопця) запустили піротехніку і сполошили коней, запряжених в карету. Через це коні на пішохідній зоні збили дівчинку і старшого чоловіка та встрягли в лавці (один з коней не вижив).

"Розшукуємо свідків, людей, які може зафільмували сам феєрверк, для встановлення осіб, які цей феєрверк запускали, а також просимо сповістити, якщо хтось має інформацію щодо осіб, які запускали феєрверк, - просимо сповіщати або в приватні повідомленя або по номеру +380 67 360 0440 Тарас Ростиславович. Анонімність гарантуємо", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що мерія пообіцяла допомогти дівчинці, яка постраждала через коня в центрі міста, з лікуванням. Як повідомив мер Львова Андрій Садовий, котрий відвідав дівчинку в лікарні, стан дівчини вже кращий.

"Нелюди кинули петарду під коня, цей кінь поламав лавку, ця лавка впала на дитину, вона зараз у лікарні з мамою. Слава Богу, все погане вже лишилось позаду, вона йде на поправку. Процес лікування буде трохи тривати, місто покриє всі видати, у зв’язку з лікуванням. Нога вже рухається, все нормально, але там складний перелом", - зазначив міський голова.

Також на тиждень буде призупинена робота кінних карет, щоб перевірити все щодо безпеки. Після цього буде прийняте рішення відносно кінного методу розваги для львів’ян і гостей міста. Зі свого боку міська рада передала записи із камер відеоспостереження правоохоронним органам.

"У постраждалої кобили не було шансів на життя. Ми стикнулись з нерозумінням та агресією зі сторони натовпу, тому обстежити тварину ветеринари змогли лише після транспортування на конюшню. У неї були переломи одразу двох передніх ніг, що було абсолютно не сумісним із життям. Ми дуже довго готуємо коней до міста. Більше року ми адаптовуємо тварин до міста та суспільства. Наші коні адаптовані навіть до петард. Проте у цьому випадку йдеться не про звичайну петарду, а про масштабний вибух піротехніки у безпосередній близькості від коней. Оскільки коні не були до такого готові, то сталась механічна реакція і вони повернули направо, де була пішохідна зона. Хочу зазначити, що пішохідна зона покрита дзеркальною бруківкою, тому лише посилювала спалахи від вибухів, які тривали з високою частотністю та швидкістю. Коні не звикли до вогню у себе під ногами і саме та дзеркальність посилила їх страх", — прокоментувала власниця "Каретного двору" Валентина Банас.

Довідка SQ. У Львові працюють дві компанії, які надають послуги за дозволом Львівської міської ради. Зокрема, йдеться про підприємство Банас та Літовченко. Вони отримують дозвіл на рік.  Відповідно до ухвалених норм, здійснювати перевезення у місті можуть лише спеціальна порода коней, які пройшли попередню підготовку.


Полиция Львова просит помочь установить лиц, запустивших фейерверк, в результате чего испуганные лошади сбили девушку и пожилого мужчины. Об этом сообщает председатель ОО "Варта 1" Игорь Зинкевич. 

Напомним, 02.11.1019 в центральной части Львова, возле памятника Шевченко на пр. Свободы неизвестные люди (девушка и два парня) запустили пиротехнику и переполошили лошадей, запряженных в карету. Лошади на пешеходной зоне сбили девочку и мужчину и врезались в лавку (одна из лошадей не выжила).

"Ищем свидетелей, людей, может сняли сам фейерверк, для установления лиц, которые этот фейерверк запускали, а также просим известить, если кто-то располагает информацией о лицах, запускавших фейерверк, - просим сообщать или в личные сообщения или по номеру +380 67 360 0440 Тарас Ростиславович. Анонимность гарантируем", - говорится в сообщении.

Отметим, что мэрия пообещала помочь девочке, пострадавшей из-за коня в центре города, с лечением. Как сообщил мэр Львова Андрей Садовый, который посетил девочку в больнице, состояние девушки уже лучше.

"Нелюди бросили петарду под лошадь, этот конь сломал скамейку, эта лавка упала на ребенка, она сейчас в больнице с мамой. Слава Богу, все плохое уже осталось позади, она идет на поправку. Процесс лечения будет немного продолжаться, город покроет все расходы, в связи с лечением. Нога уже движется, все нормально, но там сложный перелом", - отметил городской голова.

Также на неделю будет приостановлена ​​работа конных карет, чтобы проверить вопросы безопасности. После этого будет принято решение относительно конного метода развлечения для львовян и гостей города. Со своей стороны городской совет передал записи с камер видеонаблюдения правоохранительным органам.

"У пострадавшей кобылы не было шансов на жизнь. Мы столкнулись с непониманием и агрессией со стороны толпы, поэтому обследовать животное ветеринары смогли только после транспортировки в конюшню. У нее были переломы сразу двух передних ног, что совершенно не совместимо с жизнью. Мы очень долго готовим лошадей к городу. Больше года мы адаптируем животных к городу и обществу. Наши лошади адаптированы даже к петардам. Однако в данном случае речь идет не об обычной петарде, а о масштабном взрыве пиротехники в непосредственной близости от лошадей. Поскольку и лошади не были к такому готовы, то произошла механическая реакция и они повернули направо, где была пешеходная зона. Хочу отметить, что пешеходная зона покрыта зеркальной брусчаткой, поэтому только усиливала вспышки от взрывов, которые длились с высокой частотностью и скоростью. Кони не привыкли к огню у себя под ногами и именно зеркальность усилила их страх", - прокомментировала владелица "Каретного двора" Валентина Банас.

Справка SQ. Во Львове работают две компании, которые предоставляют услуги по разрешению Львовского городского совета. В частности, речь идет о предприятии Банас и Литовченко. Они получают разрешение на год. Согласно принятым нормам, осуществлять перевозки в городе могут только специальная порода лошадей, прошедших предварительную подготовку.