больница, лошадь, девочка, травмаЖурналіст Олег Галів у соцмережі Фейсбук повідомив деталі про 15-річну дівчинку, яка постраждала внаслідок зіткнення карети з кіньми з лавкою, на якій вона сиділа

“Проспектом Свободи нині і далі гуляють сотні людей. Які теж можуть стати жертвами кінного нальоту. Бо ніхто не дасть вам гарантії, що завтра якийсь безумець (у цьому випадку нібито іноземець) рясно не випустить в повітря піротехніку. У реанімації "ОХМАТДИТу" тим часом – 15-ти річна дівчинка. Вона учора просто мала нещастя сісти не на ту лавку”, – пише журналіст.

У постраждалої велика обширна рана на поверхні гомілки та відкритий перелом великогомілкової кістки. Для порятунку неповнолітньої через санавціацію викликали судинного хірурга. Понад 6 годин фахівці оперували дівчинку. Зараз у коридорах постійно чергують знесилені горем батьки.

“Та навіть якщо поліція знайде і покарає винних – це цілком проблему не вирішить. Бо коні любляться туристам, піротехніка любиться безумним туристам. А туристи любляться місту. Я не проти того, аби Львів не був туристичним. А навпаки за те! Львів – візитка України. Але напевне час прописувати правила жорстокіше. Вивчати досвід Європи, де такі коні з каретами теж дуже популярні. Чи відвести для коней спеціальні місця. Або ж додатково огороджувати прогулянкові зони. Бо якщо навіть пішохідна ділянка у небезпеці – то це біда”, – йдеться в дописі.


Журналист Олег Галив в соцсети Фейсбук сообщил подробности о 15-летней девочке, которая пострадала в результате столкновения кареты с лошадьми со скамейкой, на которой она сидела. 

"По проспекту Свободы продолжают гулять сотни людей. Которые тоже могут стать жертвами конного налета. Потому что никто не даст вам гарантии, что завтра какой-то безумец (в этом случае якобы иностранец) обильно не выпустит в воздух пиротехнику. В реанимации "Охматдета" тем временем - 15-летняя девочка. Она вчера просто имела несчастье сесть не на ту скамейку", - пишет журналист.

У пострадавшей большая обширная рана на поверхности голени и открытый перелом большеберцовой кости. Для спасения несовершеннолетней через санавциацию вызвали сосудистого хирурга. Более 6 часов специалисты оперировали девочку. Сейчас в коридорах постоянно дежурят обессиленные горем родители.

"И если полиция найдет и накажет виновных - это вполне проблему не решит. Потому что лошади нравятся туристам, пиротехника полюбилась безумным туристам. А туристы любят городу. Я не против того, чтобы Львов был туристическим. А наоборот за то! Львов - визитка Украины. Но наверное время прописывать правила жестко. Изучать опыт Европы, где такие лошади с каретами тоже очень популярны. Или отвести для лошадей специальные места. Или же дополнительно ограждать прогулочные зоны. Потому что если даже пешеходный участок в опасности - это беда", - говорится в заметке.