ОСМД, нарушение, наказание​У Львові голови ОСББ та керівництво житлово-будівельних кооперативів зможуть складати протоколи про адміністративні правопорушення.

Таке рішення було прийнято на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради.

Стаття передбачає штраф за порушення правил користування житлом, санітарного утримання сходових кліток, ліфтів, під'їздів, дворів тощо, а також за самовільне перепланування житла. Йдеться про засмічення ліфтів і сходових кліток, написах на стінах тощо.

Після складання протоколу голови ОСББ та ЖБК скеровуватимуть їх на розгляд адмінкомісій при районних адміністраціях. Також в мерії планують провести навчання для голів ОСББ з правил складання адмінпротоколів.

Зараз право штрафувати мешканців мають лише колишні ЖЕКи.


Во Львове председатели ОСМД и руководство жилищно-строительных кооперативов смогут составлять протоколы об административных правонарушениях.

Такое решение было принято на заседании исполнительного комитета Львовского городского совета.

Статья 150 КоАП предусматривает штраф за нарушение правил пользования жильем, санитарного содержания лестничных клеток, лифтов, подъездов, дворов и т.д., а также за самовольную перепланировку жилья.

Речь идет о засорении лифтов и лестничных клеток, надписях на стенах и тому подобное.

После составления протокола председатели ОСМД и ЖСК будут направлять их на рассмотрение админкомиссий при районных администрациях.

Также в мэрии планируют провести обучение для председателей ОСМД по правилам составления админпротоколов. Сейчас право штрафовать жителей имеют только бывшие ЖЭКи.