На сьогодні у Львівській області на стаціонарному лікуванні перебуває 1300 пацієнтів з COVID-19. Про це під час брифінгу розповів керівник Обласного штабу із ліквідації надзвичайної ситуації, керівник Центру екстреної медицини  Львівської області Андрій Васько.

«З них 36 пацієнтів перебувають на штучній вентиляції легень і приблизно сотня пацієнтів в реанімаційних відділеннях. Станом на сьогодні ми маємо 424 смерті від коронавірусу в області. На загал в нас зареєстровано приблизно 15 тисяч випадків інфікування на COVID-19», -  зазначив він.

Як пояснив Андрій Васько, окрім пацієнтів, які перебувають на ШВЛ, для лікування усіх інших хворих у реанімації використовують неінвазивну, тобто масочну вентиляцію.

«Не є визначальним фактором наявність ШВЛ апарату в процесі успішного лікування пацієнта з COVID. Більшість кисневозалежних пацієнтів отримують його через неінвазивну вентиляцію. За останніми даними, приблизно 40-ка апаратами ШВЛ були доукомплектовані обласні лікарні. Значна кількість апаратів додатково доставлена благочинниками у різні лікарні області, в тому числі закуплено за кошти місцевого бюджету», - розповів Андрій Васько.

Також він додав, що за необхідності Львівщина готова до облаштування додаткових ліжкомісць у медичних закладах області.

«На сьогодні проводять підготовчі роботи у низці лікувальних закладів щодо виділення окремої зони для пацієнтів із COVID. Але враховуючи стабілізовані показники госпіталізованих пацієнтів, на сьогодні ми не потребуємо додаткових лікарень. Але за потреби будемо готові розгорнути додаткові ліжка дуже швидко», - зазначив Андрій Васько.