полиция, руководитель, Василий Виконский, Валерий СередаСьогодні, 4 вересня, Сергій Князєв представив особовому складу, а також працівникам ЗМІ та громадськості нового начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області – полковника поліції Василя Віконського. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

"Я чітко та відповідально заявляю про це кадрове рішення. Полковник поліції Віконський відбув на схід України, де підрозділ, у складі якого він перебував, одним із перших вступив у двобій з російською армією та російськими найманцями. Він брав участь в операції із звільнення Слов’янська, а також у Краматорську, Артемівську, Дебальцевому, Вуглегорську. Під Іловайськом офіцер Віконський вивів з-під вогню свій особовий склад, у якому, нажаль, були загиблі, але своє завдання він виконав. Я познайомився з ним під час звільнення Маріуполя, де він був в солдатському однострої, в касці і з автоматом, разом зі своїми бійцями. У Широкіно його підрозділ виконував завдання на лінії розмежування – не в другій-третій лінії оборони. Він така людина - отримав завдання, перехрестився і пішов виконувати, тому я з великою повагою ставлюсь до цього офіцера, який з часом став дуже ефективним менеджером на керівних посадах", - зазначив під час представлення Сергій Князєв.

Також Голова Національної поліції України окреслив основні завдання, які доведеться вирішувати Василю Віконському на новій посаді.

"Життя не стоїть на місці і поліції треба робити наступний крок, мабуть, найважчий – необхідно звертати більше уваги на соціальну складову роботи поліцейських, на їх побут. Це житло, соціальні пільги, професійний ріст поліцейських – так званий "менеджмент" поліції. От такі завдання необхідно буде вирішувати полковнику поліції Віконському", - підкреслив Голова Нацполіції України.

Нагадаємо, генерал поліції третього рангу Валерій Середа, попередній керівник Головного управління Національної поліції у Львівській області, призначений начальником Департаменту забезпечення діяльності Голови Національної поліції України.

Довідка. Василь Віконський, полковник поліції, несе службу в органах внутрішніх справ України з 2003 року, учасник бойових дій. Попередня посада – начальник Головного управління Національної поліції у Хмельницькій області. Народився у 1981 році на Івано-Франківщині, одружений, виховує доньку. Освіта вища, кандидат юридичних наук.


Сегодня, 4 сентября, Сергей Князев представил личному составу, а также работникам СМИ и общественности нового начальника Главного управления Национальной полиции во Львовской области - полковника полиции Василия Виконского. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области.

"Я четко и ответственно заявляю об этом кадровом решении. Полковник полиции Виконский отбыл на восток Украины, где подразделение, в составе которого он находился, одним из первых вступило в бой с русской армией и русскими наемниками. Он принимал участие в операции по освобождению Славянска, а также в Краматорске, Артемовске, Дебальцево, Углегорске. В Иловайске офицер Виконский вывел из-под огня свой личный состав, в котором, к сожалению, были погибшие, но свою задачу он выполнил. Я познакомился с ним во время освобождения Мариуполя, где он бы в в солдатском мундире, в каске и с автоматом, вместе со своими бойцами. В Широкино его подразделение выполнял задание на линии разграничения - не во второй-третьей линии обороны. Он такой человек - получил задание, перекрестился и пошел выполнять, поэтому я с большим уважением отношусь к этому офицера, который со временем стал очень эффективным менеджером на руководящих должностях", - отметил во время представления Сергей Князев.

Также Председатель Национальной полиции Украины очертил основные задачи, которые придется решать Василию Виконскому на новой должности.

"Жизнь не стоит на месте и полиции надо делать следующий шаг, пожалуй, самый тяжелый - необходимо обращать больше внимания на социальную составляющую работы полицейских, на их быт. Это жилье, социальные льготы, профессиональный рост полицейских - так называемый "менеджмент" полиции. Вот такие задачи необходимо будет решать полковник полиции Виконский", - подчеркнул председатель Нацполиции Украины.

Напомним, генерал полиции третьего ранга Валерий Середа, предыдущий руководитель Главного управления Национальной полиции во Львовской области, назначен начальником Департамента обеспечения деятельности Председателя Национальной полиции Украины.

Справка. Василий Виконский, полковник полиции, несущего службу в органах внутренних дел Украины с 2003 года, участник боевых действий. Предыдущая должность - начальник Главного управления Национальной полиции в Хмельницкой области. Родился в 1981 году в Ивано-Франковской, женат, воспитывает дочь. Образование высшее, кандидат юридических наук.