З 7 серпня у виставковому залі Центру міської історії відкриється виставка «Проявлення. виставка-дослідження фотоархіву Віля Фургала». Вхід вільний, тож запрошують усіх охочих.

Основним об'єктом і актором виставки є фотоархів Віля Фургала 1980−90х років. У фокусі камери Фургала не з’являється весь Львів, він фіксує лише певні райони міста і навіть певні вулиці чи клуби, у яких пульсує життя.

Центр міської історії 2019 року отримав у свою колекцію десять тисяч негативів, які є частиною спадку фотографа. Це переважно фотонегативи 35 мм та середнього формату, які зберегли його друзі Ігор Нікітін та Андрій Поляков. На виставці ми творитимемо цифровий архів та разом простежимо, як відбувається перехід приватного доробку до інституції; як негативи трансформуються в цифровий формат та стають архівом; як конструюються наші знання про автора, фотографування і самі зображення.

Виставка реалізовується у межах проєкту «Вихід у місто: львівська вулиця і мистецькі практики початку і кінця ХХ століття» за підтримки Львівської міської ради та програми «Фокус на культуру».

6 серпня о 19.00 год відбудеться онлайн-відкриття виставки. Його можна буде переглянути:

— Facebook: https://www.facebook.com/events/729997007750387/

— Youtube-канал Центру міскої історії: https://www.youtube.com/user/lvivcentermedia

Години роботи:

    середа — п’ятниця з 12.00 до 19.00
    субота — неділя з 12.00 до 18.00

Кураторська група: Олександр Маханець, Вікторія Панас, Богдан Шумилович

Контакт: Вікторія Панас, координаторка публічних програм Центру, учасниця кураторської групи, v. panas@lvivcenter.org, +38 093 43 65 134