курение, сигареты, штрафПонад 2000 оштрафованих за куріння у невстановлених місцях у Львові за 9 місяців цього року. Таку статистику назвала прес-служба Патрульної поліції Львівської області.

За 9 місяців 2019 року патрульні поліцейські винесли 1883 постанови за ч.1 ст.175-1 за куріння у не встановлених місцях і ще 155 постанов - за частиною другою цієї ж статті (за повторне порушення впродовж року). Загалом, інспектори винесли 2038 постанов на бажаючих випалити цигарку деінде.

Нагадуємо:

Згідно ст. 175-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення куріння тютюнових виробів у місцях, де це заборонено законом, а також в інших місцях, визначених рішенням відповідальної сільської, селищної, міської ради, — тягне за собою попередження або накладення штрафу від 51 грн до 170 грн. Перелік заборонених місць для куріння встановлює Закон України "Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення" та правила благоустрою окремого населеного пункту.


Более 2000 оштрафованных за курение в неустановленных местах во Львове за 9 месяцев этого года. Такую статистику назвала пресс-служба патрульной полиции Львовской области.

За 9 месяцев 2019 года патрульные полицейские вынесли 1883 постановления по ч.1 ст.175-1 за курение в неустановленных местах и ​​еще 155 постановлений - по части второй этой же статьи (за повторное нарушение в течение года).

В целом, инспекторы вынесли 2038 постановлений на желающих выкурить сигарету где попало.

Напоминаем:

Согласно ст. 175-1 Кодекса Украины об административных правонарушениях курение табачных изделий в местах, где это запрещено законом, а также в других местах, определенных решением ответственного сельского, поселкового, городского совета, - влечет предупреждение или наложение штрафа от 51 грн до 170 грн. Перечень запрещенных мест для курения устанавливает Закон Украины "О мерах по предупреждению и уменьшению употребления табачных изделий и их вредного влияния на здоровье населения" и правила благоустройства отдельного населенного пункта.