столбняк, мальчик, ребенокЧерез подряпані коліна 12-річний хлопчик з Львівщини заразився правцем. Це перший випадок захворювання на правець серед дітей у цьому році. Про це повідомляє ZAXID.NET.

У суботу, 29 червня, до львівської обласної дитячої лікарні ОХМАТДИТ госпіталізували 12-річного хлопчика з Яворівського району, у якого лікарі діагностували інфекційне захворювання – правець. Це перший випадок захворювання на правець серед дітей у цьому році на Львівщині, і сьомий – за останні роки, повідомила головна епідеміологиня Львівщини Наталія Тімко.

За словами заступника головного лікаря ОХМАТДИТу Олександри Бурди, до лікарні дитину госпіталізували у суботу з симптомами, які характерні для правця, – у нього посмикувалися м’язи нижніх кінцівок. 20 днів тому хлопець упав і подряпав коліна. Через рани інфекція і потрапила в організм. Мати хлопчика розповіла, що дитина не мала щеплення від правця.

"З семи випадків правця серед дітей, які ми фіксували за останні роки, два випадки – з Яворівського району. Найчастіше це захворювання діагностуємо саме влітку, коли діти бігають, падають, отримують різного роду травми через які і потрапляє в організм інфекція", - каже Олександра Бурда.

Хлопчик знаходиться на лікуванні в травматологічному відділенні лікарні, отримує необхідне лікування й перебуває під постійним наглядом лікарів. Наразі у нього не є важка форма правця, але як поведеться хвороба далі, спрогнозувати важко.

Якщо людина травмувалася чи отримала поранення, вона може почуватися безпечно лише за умови, що від моменту проведення останнього щеплення минуло 5 років. Якщо більше, то щоб не допустити розвиток правця, треба провести екстрену профілактику.

У поліклініках Львова і області є достатньо вакцини від правця (вакцинують одночасно від правця і дифтерії). Вакцина безкоштовна. Щоб вакцинуватися, достатньо звернутися до сімейного лікаря, який і скерує у кабінет щеплень.


Через поцарапанные колени 12-летний мальчик из Львовщины заразился столбняком. Это первый случай заболевания столбняком среди детей в этом году. Об этом сообщает ZAXID.NET. 

В субботу, 29 июня, в львовской областной детской больницы ОХМАТДЕТ госпитализировали 12-летнего мальчика из Яворовского района, у которого врачи диагностировали инфекционное заболевание - столбняк. Это первый случай заболевания столбняком среди детей в этом году на Львовщине, и седьмой - за последние годы, сообщила главная эпидемиологиня Львовщины Наталия Тимко.

По словам заместителя главного врача Охматдета Александры Бурды, в больницу ребенка госпитализировали в субботу с симптомами, которые характерны для столбняка, - у него подергивались мышцы нижних конечностей. 20 дней назад парень упал и поцарапал колено. Через раны инфекция и попала в организм. Мать мальчика рассказала, что ребенок не имел прививки от столбняка.

"Из семи случаев столбняка среди детей, которые мы фиксировали за последние годы, два случая - из Яворовского района. Чаще всего это заболевание диагностируем именно летом, когда дети бегают, падают, получают различного рода травмы, из-за которых и попадает в организм инфекция", - говорит Александра Бурда.

Мальчик находится на лечении в травматологическом отделении больницы, получает необходимое лечение и находится под постоянным наблюдением врачей. Сейчас у него не тяжелая форма столбняка, но как поведет себя болезнь дальше, спрогнозировать трудно.

Если человек травмировался или получил ранения, он может чувствовать себя безопасно только при условии, что с момента проведения последней прививки прошло 5 лет. Если больше, то чтобы не допустить развитие столбняка, надо провести экстренную профилактику.

В поликлиниках Львова и области достаточно вакцины от столбняка (вакцинируют одновременно от столбняка и дифтерии). Вакцина бесплатная. Чтобы вакцинироваться, достаточно обратиться к семейному врачу, который и направит в кабинет прививок.