призыв, полиция, срочники, военкоматПро це на нараді щодо виконання планового завдання з призову громадян на строкову військову службу у Дрогобичі повідомив перший заступник голови райдержадміністрації Руслан Щерба, інформує ДНК

30 травня у м. Дрогобичі відбулася нарада щодо виконання планового завдання з призову громадян на строкову військову службу. Участь в нараді взяли військовий комісар полковник Микола Лисак, представники відділів поліції Дрогобича, Борислава та Трускавця.

Зі слів першого заступника голови райдержадміністрації Руслана Щерби, наразі однією з головних проблем є неявка призовників у військкомат. Найбільше ухиляються призовники в містах Дрогобичі, Бориславі, Стебнику та Трускавці і до розшуку яких необхідно залучати місцеві відділення поліції.

Дрогобицько-Бориславський військовий комісар Микола Лисак наголосив, що строковики не братимуть участі у бойових діях. Новобранці проходитимуть службу у лавах Збройних сил, Національної гвардії, Держприкордонслужби та Держслужби спеціального транспорту. Більшість строковиків проходять службу у межах області.

"За невиконання громадянами військового обов’язку передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність", – наголосив військовий комісар.


Об этом на совещании по выполнению планового задания по призыву граждан на срочную военную службу в Дрогобыче сообщил первый заместитель председатель райгосадминистрации Руслан Щерба, информирует ДНК. 

30 мая в г. Дрогобыче состоялось совещание по выполнению планового задания по призыву граждан на срочную военную службу. Участие в совещании приняли военный комиссар полковник Николай Лысак, представители отделов полиции Дрогобыча, Борислава и Трускавца.

По словам первого заместителя председателя райгосадминистрации Руслана Щербы, пока одной из главных проблем является неявка призывников в военкомат. Больше всего уклоняются призывники в городах Дрогобыче, Бориславе, Стебнике и Трускавце и к розыску которых необходимо привлекать местные отделения полиции.

Дрогобычско-Бориславский военный комиссар Николай Лысак отметил, что срочники не будут участвовать в боевых действиях. Новобранцы будут проходить службу в рядах Вооруженных сил, Национальной гвардии, Госпогранслужбы и Госслужбы специального транспорта. Большинство срочников проходят службу в пределах области.

"За невыполнение гражданами воинской обязанности предусмотрена административная и уголовная ответственность", - подчеркнул военный комиссар.