суд, хирург, госпитальСправу Івана Богдана закрили через відсутність складу правопорушення. Обвинувачення не змогло надати документальних доказів нетверезого стану лікаря. Про це повідомляє ZAXID.NET. 

Личаківський районний суд закрив адміністративну справу стосовно головного хірурга Військово-медичного клінічного центру західного регіону (військовий госпіталь) Івана Богдана, який прийшов на операцію нетверезим. Справу закрили за відсутністю складу правопорушення.

Як повідомляв ZAXID.NET, 28 грудня 2018 року троє працівників військового госпіталю склали акт про те, що Іван Богдан перебував у стані алкогольного сп’яніння під час операції. Богдану запропонували здати аналіз на вміст алкоголю у крові, але він відмовився. В.о. начальника госпіталю Василь Зайцев пізніше повідомив про початок службового розслідування.

Згодом військова прокуратура розпочала розслідування за ч.3 ст.172-20КУпАП (відмову від проходження огляду на стан сп’яніння).

28 травня Личаківський районний суд виніс постанову, якою закрив провадження у справі Івана Богдана. Своє рішення суд аргументував тим, що Івану Богдану не виписали направлення на аналіз щодо вмісту алкоголю у крові, як цього вимагала внутрішня інструкція. Без цього направлення Богдан нібито не міг пройти тест.

"Суду не надано доказів на підтвердження того, що він відмовився від проходження огляду на стан алкогольного сп’яніння, оскільки обвинувачуваний не направлявся для проходження такого огляду у встановленому порядку", – повідомили у прес-службі Личаківського райсуду.

Додамо, що Іван Богдан є заслуженим лікарем України та головою Асоціації нейрохірургів Львівської області.


Дело Ивана Богдана закрыли за отсутствием состава правонарушения. Обвинение не смогло предоставить документальных доказательств нетрезвого состояния врача. Об этом сообщает ZAXID.NET

Лычаковский районный суд закрыл административное дело в отношении главного хирурга Военно-медицинского клинического центра Западного региона (военный госпиталь) Ивана Богдана, который пришел на операцию нетрезвым. Дело закрыли за отсутствием состава правонарушения.

Как сообщал ZAXID.NET, 28 декабря 2018 трое работников военного госпиталя составили акт о том, что Иван Богдан находился в состоянии алкогольного опьянения во время операции. Богдану предложили сдать анализ на содержание алкоголя в крови, но он отказался. И.о. начальника госпиталя Василий Зайцев позже сообщил о начале служебного расследования.

Впоследствии военная прокуратура начала расследование по ч.3 ст.172-20КУпАП (отказ от прохождения освидетельствования на состояние опьянения).

28 мая Лычаковский районный суд вынес постановление, которым закрыл производство по делу Ивана Богдана. Свое решение суд аргументировал тем, что Ивану Богдану не выписали направление на анализ по содержанию алкоголя в крови, как этого требовала внутренняя инструкция. Без этого направления Богдан якобы не мог пройти тест.

"Суду не представлено доказательств в подтверждение того, что он отказался от прохождения освидетельствования на состояние алкогольного опьянения, поскольку обвиняемый не направлялся для прохождения такого осмотра в установленном порядке", - сообщили в пресс-службе Лычаковского райсуда.

Добавим, что Иван Богдан является заслуженным врачом Украины и председателем Ассоциации нейрохирургов Львовской области.