петиция, поликлиники, комнаты матери и ребенкаОрганізувати кімнати матері та дитини в амбулаторіях та поліклініках міста – відповідна петиція зареєстрована в Єдиній системі місцевих петицій. 

Як зазначає авторка петиції Наталія Сарканич, матерям Львова необхідні місця для перевдягання та годування дітей у державних лікарнях та поліклініках. У багатьох державних медичних закладах для матері пропонується максимум звичайний стіл у коридорі, що створює незручності не лише для матері, а й для оточуючих, і ніяк не підтримує елементарну гігієну; в багатьох закладах не пропонують і того та навіть замикають двері до туалету.

"Організація кімнат матері та дитини є елементарною потребою і додатковим стимулом для матері жити повноцінним соціальним життям. Це також сприяє поширенню ідеї грудного вигодовування, адже чимало матерів не готові годувати публічно", - підкреслює вона та просить пристосувати усі поліклініки та сімейні амбулаторії до потреб батьків із дітьми, а саме: передбачити зручне та безпечне місце для зберігання візків, доступний заїзд, кімнати матері та дитини із пеленальним столиком, умивальником та місцем для годування.


Организовать комнаты матери и ребенка в амбулаториях и поликлиниках города - соответствующая петиция зарегистрирована в Единой системе местных петиций.

Как отмечает автор петиции Наталья Сарканич, матерям Львова необходимые места для переодевания и кормления детей в государственных больницах и поликлиниках. Во многих государственных медучреждениях для матери предлагается максимум обычный стол в коридоре, что создает неудобства не только для матери, но и для окружающих, и никак не поддерживает элементарную гигиену; во многих заведениях не предлагают и этого и даже запирают дверь в туалет.

"Организация комнат матери и ребенка является элементарной потребностью и дополнительным стимулом для матери жить полноценной социальной жизнью. Это также способствует распространению идеи грудного вскармливания, ведь многие матери не готовы кормить публично", - подчеркивает она и просит приспособить все поликлиники и семейные амбулатории к потребностям родителей с детьми, а именно: предусмотреть удобное и безопасное место для хранения колясок, доступный заезд, комнаты матери и ребенка с пеленальным столиком, умывальником и местом для кормления.