хирург, больничный, суд, амнистияДрогобицький міськрайонний суд Львівської області амністував хірурга, який видав лікарняний жінці, хоча насправді та перебувала за кордоном. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Хірурга-травматолога поліклінічного відділення Дрогобицької районної лікарні №1 смт Меденичі звинувачували у тому, що весною 2017 року вніс до листка непрацездатності пацієнтки неправдиві відомості про те, що вона нібито кілька разів приходила на медичний огляд у зв'язку із втратою працездатності та лікуванням. Насправді ж, згідно з базою даних "Відомості про осіб, які перетнули державний кордон України", в цей час жінка була відсутня на території України.

Обвинувачений в судовому засіданні визнав вину у вчиненому кримінальному правопорушенні. Зазначив, що першого разу пацієнтка була присутня у нього на прийомі особисто, а уже 11, 16 та 17 березня замість неї приходила її мама, яка повідомляла, що стан її доньки покращується, але тій все одно важко до нього навідатися. Тому він, з міркувань людського розуміння ситуації хворої, в порушення формальних вимог законодавства, продовжував та закрив лікарняний листок без присутності пацієнта. Мати пацієнта про її виїзд за кордон нічого не повідомляла.

Захисник обвинуваченого подав клопотання про звільнення від призначеного покарання на підставі Закону України "Про амністію у 2016 році", оскільки підзахисний має на утриманні малолітню доньку та дружину інваліда ІІ групи.

20 березня 2019 року Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області ухвалив визнати лікаря винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 366 КК України, і призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 3 400 гривень. Проте звільнив від відбування покарання на підставі п. "в" ст. 1 Закону України "Про амністію у 2016 р.". Разом с тим лікар має сплатити на користь держави 2 288  гривень витрат на проведення почеркознавчої експертизи.


Дрогобычский горрайонный суд Львовской области амнистировал хирурга, выдавшего больничный женщине, которая на самом деле находилась за границей. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

Хирурга-травматолога поликлинического отделения Дрогобычской районной больницы №1 г. Меденичи обвиняли в том, что весной 2017 года он внес в листок нетрудоспособности пациентки ложные сведения о том, что она якобы несколько раз приходила на медицинское освидетельствование в связи с потерей трудоспособности и лечением. На самом деле, согласно базе данных "Сведения о лицах, которые пересекли государственную границу Украины", в это время женщина отсутствовала на территории Украины.

Обвиняемый в судебном заседании признал вину в содеянном уголовном правонарушении. Отметил, что в первый раз пациентка присутствовала у него на приеме лично, а уже 11, 16 и 17 марта вместо нее приходила ее мама, которая сообщала, что состояние ее дочери улучшается, но той все равно трудно к нему наведаться. Поэтому он, из соображений человеческого понимания ситуации больной, в нарушение формальных требований законодательства, продолжал и закрыл больничный лист без присутствия пациента. Мать пациента о ее выезде за границу ничего не сообщала.

Защитник обвиняемого подал ходатайство об освобождении от наказания на основании Закона Украины "Об амнистии в 2016 году", поскольку подзащитный имеет на иждивении малолетнюю дочь и жену инвалида II группы.

20 марта 2019 года Дрогобычский горрайонный суд Львовской области постановил признать врача виновным в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч.1 ст. 366 УК Украины, и назначить ему наказание в виде штрафа в размере 200 необлагаемых минимумов доходов граждан, что составляет 3400 гривен. Однако освободил от отбывания наказания на основании п. "В" ст. 1 Закона Украины "Об амнистии в 2016". Вместе с тем врач должен выплатить в пользу государства 2288 гривен расходов на проведение почерковедческой экспертизы.