На Львівщині завершилася операція «Пішохід», яка тривала від 1 до 30 червня. Протягом цього часу співробітники секторів  реагування патрульної поліції територіальних підрозділів поліції Львівщини та Управління патрульної поліції у Львівській області склали 2990 адмінпротоколів відносно пішоходів за ч.1 ст. 127 (перехід проїзної частини дороги у невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються, а також непокора сигналам регулювання дорожнього руху). Крім того, винесено 67 постанов за ч.3 ст.127 (порушення, вчинені пішоходами, які перебувають у стані сп'яніння). Також правоохоронці склали 3 протоколи за порушення пішоходами Правил дорожнього руху, що спричинили створення аварійної обстановки (ч.4 ст.127 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Правоохоронці притягували до відповідальності і водіїв -  винесено 267 постанов за ч.1 ст.122 (порушення правил проїзду пішохідних переходів, ненадання переваги у русі пішоходам на нерегульованих пішохідних переходах) та 11 - за ч.2 ст.122 (ненадання переваги в русі пішоходам на регульованих і нерегульованих перехрестях) Кодексу України про адміністративні правопорушення

Також поліцейські проводили профілактичні бесіди з пішоходами та водіями про неприпустимість порушень Правил дорожнього руху.

Загалом, від початку року на автошляхах Львівщини сталося 272 дорожньо-транспортні пригоди за участю пішоходів, в яких 35 осіб загинули, 260 – травмовані.

Окрім того, від 1 до 31 липня на Львівщині триває операція «Двоколісний транспорт». Тож поліцейські закликають водіїв ретельно дотримуватися Правил дорожнього руху, не забувати документи на свій транспортний засіб, обов’язково користуватися мотошоломами, а також у жодному разі не керувати у стані сп’яніння.