Ще з 2010 року Львів займає перші місця в Україні за результатами зовнішнього незалежного оцінювання серед випускників шкіл. Цей рік не став винятком: 58 випускників львівських шкіл отримало по 200 балів із ЗНО 2021. Троє з них отримали найбільшу кількість балів одразу із двох предметів. Відтак, сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся з цими учнями, щоб вручити премії, передбачені в рамках Програми підтримки обдарованої молоді м. Львова.

«Цього року ми побили рекорд – 58 львів’ян, які отримали 200 або 400 балів на ЗНО. Традиційно, всім, хто має 400 балів, ми даємо по 10 тисяч гривень, а хто здобув 200 балів, отримає 5 тисяч. Такі мудрі діти – це для нас найбільша гордість, адже коли будуть мудрі діти, буде мудре майбутнє нашого міста.

Я би був найщасливішим міським головою, якби ви були депутатами міської ради, місто Львів мало б набагато більшу динаміку. Молода людина часто не знає, що щось неможливо, і вона неможливі речі робить можливими. Коли у мене є складні питання, як правило, я звертаюсь за порадою до молоді, бо молоді люди набагато гнучкіші і мають набагато більше любові та добра. Я гордий, що Львів показує такий приклад лідерства. Особлива подяка вашим батькам, бо вони переживали найбільше, подяка вашим вчителям, які вас готували і віддавали себе.

Маленька вам порада: маючи можливість отримати хорошу освіту, завжди старайтесь її брати, вчитись в Україні чи за кордоном, ловіть усі можливості», – сказав мер Львова.

Щорічно мерія Львова відзначає випускників закладів загальної середньої освіти міста, які отримують найвищі результати за ЗНО (у межах Програми підтримки обдарованої молоді м. Львова). Так, за 200 балів із зовнішнього незалежного оцінювання з базової дисципліни абітурієнти отримують грошову винагороду у розмірі 5 тисяч гривень, за 400 балів — грошову винагороду у розмірі 10 тисяч гривень.

Цього року 58 львівських випускників отримали 61 найвищий результат за зовнішнє незалежне оцінювання:

— англійська мова – 23

— математика – 20

— біологія – 9

— історія України – 3

— фізика – 3

— українська мова – 1

— українська мова і література – 1

— хімія – 1

«Таких результатів ми не мали ніколи за весь час проведення зовнішнього незалежного оцінювання в Україні. Цьогоріч ми набрали найбільшу кількість 200 балів. Найбільшу кількість найкращих результатів діти показали із математики і англійської мови. Показники наших учнів є одними з найкращих в Україні», – зазначила Зоряна Довганик, керівниця управління освіти Львова.