мотоблок, ДТП, судВодія, який на великій швидкості врізався у мотоблок, внаслідок чого загинули два чоловіка, суд звільнив від відбування покарання. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Дорожньо-транспортна пригода трапилася 29 липня 2017 року о 17:30. Рухаючись по вулиці Галицькій в м. Перемишляни із швидкістю близько 98 км/год (що перевищує дозволену у місті швидкість у 60 км/год) водій SKODA Octavia не загальмував перед виїжджаючим з другорядної дороги мотоблоку ZUBR та врізався в нього. Внаслідок ДТП загинули водій і пасажир мотоблоку.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину по ч.2 ст. 286 КК України визнав частково, аргументуючи тим, що при підйомі на пагорб, приблизно за 60 метрі, він побачив мотоблок, який виїхав з бічної дороги з правої сторони. На своїй смузі руху почав різко гальмувати, але зіткнення не вдалося уникнути, не мав можливості вивернути кермо на іншу смугу руху, оскільки по автодорозі йшов зустрічний транспорт. Після цього, він зупинився та побачив, що на обочині лежить людина, побіг на подвіря, яке розташовано поблизу, щоб покликати на допомогу. У скоєному каявся, просив вибачення у потерпілих та просив суд застосувати до нього Закон "Про амністію".

Обираючи покарання, Перемишлянський районний суд Львівської області врахував, що обвинувачений є особою молодого віку, вчинив необережний злочин, позитивно характеризується по місцю проживання, має на утриманні двох дітей, потерпілі у визначенні міри покарання покладаються на розсуд суду (а.с.67), визнав себе частково винним у вчиненні злочину, на досудовому слідстві сприяв розкриттю злочину. Тому прийшов до висновку про те, що виправлення і перевиховання обвинуваченого можливе без ізоляції від суспільства та реального відбуття покарання. Тож засудив водія визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України, й призначити покарання 4 роки позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами 2 роки. Проте звільнив від відбуття основного покарання з випробуванням, з іспитовим строком тривалістю 2 роки. А на підставі п. "в" ст.1 Закону України "Про амністію у 2016 році" зовсім звільнив від відбування покарання.


Водителя, который на большой скорости врезался в мотоблок, в результате чего погибли два человека, суд освободил от отбывания наказания. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

Дорожно-транспортное происшествие произошло 29 июля 2017 года в 17:30. Двигаясь по улице Галицкой в ​​г. Перемышляны со скоростью около 98 км/ч (что превышает разрешенную в городе нескорость 60 км/ч) водитель SKODA Octavia  затормозил перед выезжающим со второстепенной дороги мотоблоком ZUBR и врезался в него. В результате ДТП погибли водитель и пассажир мотоблока.

В судебном заседании обвиняемый свою вину по ч.2 ст. 286 УК Украины признал частично, аргументируя тем, что при подъеме на холм, примерно в 60 метрах, он увидел мотоблок, который выхал из боковой дороги с правой стороны. На своей полосе движения начал резко тормозить, но столкновения не удалось избежать, поскольку он не имел возможности вывернуть руль на встречную полосу движения, где шел встречный транспорт. После этого он остановился и увидел, что на обочине лежит человек, побежал в ближайший двор, чтобы позвать на помощь. В содеянном раскаивался, просил прощения у потерпевших и просил суд применить к нему Закон "Об амнистии".

Выбирая наказание, Перемышлянский районный суд Львовской области учел, что обвиняемый является лицом молодого возраста, совершил неосторожное преступление, положительно характеризуется по месту жительства, имеет на иждивении двоих детей, пострадавшие в определении меры наказания полагаются на усмотрение суда (а.с.67), признал себя частично виновным в совершении преступления, на досудебном следствии способствовал раскрытию преступления. Поэтому пришел к выводу о том, что исправление и перевоспитание обвиняемого возможно без изоляции от общества и реального отбывания наказания. Суд приговорил водителя признать виновным в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч.2 ст.286 УК Украины, и назначить наказание 4 года лишения свободы с лишением права управлять транспортными средствами 2 года. Однако освободил от отбывания основного наказания с испытанием, с испытательным сроком продолжительностью 2 года. А на основании п. "В" ст.1 Закона Украины "Об амнистии в 2016 году" совсем освободил от отбывания наказания.