прокуратура, суд, земляПрокуратура вимагає повернути 9 га землі.

Стрийській місцевою прокуратурою заявлено позов в інтересах держави до фізичної особи та Жидачівської районної державної адміністрації про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки площею понад 9 га, укладеного на 50 років.

Встановлено, що у 2006 році між Жидачівської районною державною адміністрацією і громадянином було укладено договір оренди земельної ділянки для ведення фермерського господарства.

Але договір оренди був укладений з порушенням вимог чинного законодавства, оскільки в ньому взагалі не було вказано про нормативно-грошову оцінку землі і про те, на підставі яких нормативно-правових актів визначалася орендна плата за землю.


Прокуратура требует вернуть 9 га земли.

Стрыйской местной прокуратурой заявлен иск в интересах государства к физическому лицу и Жидачевской районной государственной администрации о признании недействительным договора аренды земельного участка площадью более 9 га, заключенного на 50 лет.

Установлено, что в 2006 году между Жидачевской районной государственной администрацией и неким гражданином был заключен договор аренды земельного участка для ведения фермерского хозяйства.

Но договор аренды был заключен с нарушением требований действующего законодательства, поскольку в нем вообще не было указано о нормативно-денежной оценке земли и о том, на основании каких нормативно-правовых актов определялась арендная плата за землю.