перевозчик, штраф, водитель, ГострудаЗа маскування трудових відносин з водіями цивільними договорами підприємця з Городоччини оштрафовано на 250 тис.грн. Про це повідомляє ГУ Держпраці у Львівській області.

Під час контрольного заходу у фізичної особи-підприємця, який зареєстрований у Городоцькому районі,  інспектори праці встановили підміну трудових відносин з водіями договорами про надання послуг.

Відтак, за допущене порушення вимог частини першої та частини третьої статті 24 КЗпП Головним управлінням Держпраці у Львівській області винесено постанову про накладення штрафу на фізичну особу-підприємця у розмірі 250380 грн.

Головне управління наголошує: якщо особа виконує трудові функції за посадою на постійному робочому місці; виконує роботу виключно на користь роботодавця і під його контролем; дотримується внутрішнього трудового розпорядку, режиму робочого часу, графіка роботи, встановленого роботодавцем; отримує винагороду періодично на постійній основі – з такою особою слід укладати саме трудові відносини з дотриманням усіх вимог статті 24 КЗпП України та Постанови КМУ від 17 червня 2015  № 413.


За маскировку трудовых отношений с водителями гражданским договорам предпринимателя с Городоччины оштрафовали на 250 тыс. Об этом сообщает ГУ Гоструда во Львовской области.

Во время контрольного мероприятия у физического лица-предпринимателя, который зарегистрирован в Городокском районе, инспекторы труда установили подмену трудовых отношений с водителями договорам о предоставлении услуг.

Следовательно, за допущенное нарушение требований части первой и части третьей статьи 24 КЗоТ Главным управлением Гоструда во Львовской области вынесено постановление о наложении штрафа на физическое лицо-предпринимателя в размере 250380 грн.

Главное управление подчеркивает: если лицо выполняет трудовые функции по должности на постоянном рабочем месте; выполняет работу исключительно в интересах работодателя и под его контролем; придерживается внутреннего трудового распорядка, режима рабочего времени, графика работы, установленного работодателем; получает вознаграждение периодически на постоянной основе - с таким лицом следует заключать именно трудовые отношения с соблюдением всех требований статьи 24 КЗоТ Украины и Постановления КМУ от 17 июня 2015 № 413.