свинец, улица, загрязнениеУ пробах грунту, відібраних на вулиці Гайдамацькій у місті Дрогобич, виявлено перевищення забруднюючих речовин. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Львівській області.

4 вересня 2019 року працівники Інспекції встановили, що на вулиці Гайдамацькій у Дрогобичі проводиться завантаження та розвантаження твердих побутових відходів на території, що частково огороджена. З даної території спостерігався витік невідомої речовини, ймовірно, інфільтрату на прилеглі земельні ділянки.

Спеціалісти відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції відібрали проби ґрунтів на визначення вмісту забруднюючих речовин.

За результатами лабораторних досліджень у відібраних пробах ґрунту виявлено перевищення вмісту важких металів (рухомі форми) відносно фонової проби:

  • у пробі ґрунту № 1, відібраній на земельній ділянці по вул. Гайдамацька, згідно координат (N 49°22'11.4'', Е023°32'42.8'') - цинк в 18,2 рази, кадмій в 2,2 рази, свинець в 25 рази, мідь в 3,6 рази;
  • у пробі ґрунту № 2, відібраній на земельній ділянці, приблизно 10м на південний захід від проби №1- залізо в 1,9 рази;
  • у пробі ґрунту № 3, відібраній на земельній ділянці, приблизно 120 м на південний захід від проби № 2- цинк в 9,6 рази, залізо в 2,1 рази, свинець в 2,2 рази.

В пробах почвы, отобранных на улице Гайдамацкой в ​​городе Дрогобыч обнаружено превышение загрязняющих веществ. Об этом сообщает Государственная экологическая инспекция во Львовской области.

4 сентября 2019 работники Инспекции установили, что на улице Гайдамацкой в ​​Дрогобыче производится погрузка и разгрузка твердых бытовых отходов на территории, которая частично ограждена. С данной территории наблюдалась утечка неизвестного вещества, вероятно, инфильтрата на прилегающие земельные участки.

Специалисты отдела инструментально-лабораторного контроля Инспекции отобрали пробы почв на определение содержания загрязняющих веществ.

По результатам лабораторных исследований в отобранных пробах почвы обнаружено превышение содержания тяжелых металлов (подвижные формы) относительно фоновой пробы:

  • в пробе почвы № 1, отобранной на земельном участке по ул. Гайдамацкая, согласно координатам (N 49 ° 22ь11.4 '', Е023 ° 32ь42.8 '') - цинк в 18,2 раза, кадмий в 2,2 раза, свинец в 2,5 раза, медь в 3,6 раза;
  • в пробе почвы № 2, отобранной на земельном участке, примерно 10м к юго-западу от пробы №1- железо в 1,9 раза;
  • в пробе почвы № 3, отобранной на земельном участке, примерно 120 м к юго-западу от пробы № 2 - цинк в 9,6 раза, железо в 2,1 раза, свинец в 2,2 раза.