врачи, расследование, смерть, курсантПоліція розслідує дії червоноградських лікарів через смерть курсанта львівської військової академії Юрія П'янила. Про це повідомляє ZAXID.NET

У зв'язку із смертю 20-річного курсанта Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного Юрія П’янила відкрито два кримінальні провадження. Одне щодо побиття хлопця у нічному клубі "Вілма" у Червонограді уніч на 12 серпня цього року. Також поліція розслідує дії лікарів Червоноградської міської лікарні, куди було доправлено постраждалого. Відкрито кримінальне провадження за фактом неналежного виконання професійних обов'язків лікарями (за ч. 1 ст 140 ККУ).

Дружина військового Христина П'янило вважає, що лікарі у Червонограді діяли неоперативно, рятуючи життя її чоловіка. Зокрема, швидка допомога доправила Юрія у лікарню близько 4:00 ранку 12 серпня, там він пролежав на каталці у коридорі близько шести годин, не отримавши ніякої медичної допомоги. Також, з її слів, лікарі не викликали поліцію. Близько 10:00 ранку Юрій отямився і весь в крові пішов додому, оскільки не розумів, що відбувається. Дружина змусила його повернутися до лікарні увечері цього ж дня, бо він почувався дуже погано – його сильно боліла голова.

Також, з її слів, його оперували у Червонограді місцеві лікарі, а не з військового шпиталю, хоча вона одразу повідомила, що він військовий, курсант Академії сухопутних військ.

У Львівський військовий госпіталь Юрія перевезли через два дні – 15 серпня. Однак, львівським лікарям не вдалося врятувати життя курсанта, він помер 22 вересня, так і не приходячи до тями.

Після смерті Юрія П'янила у поліції Львівщини повідомили, що перекваліфікували кримінальне провадження щодо підозрюваного у його побитті 25-річного мешканця Волині. Спочатку кримінальне провадження було відкрите за ч. 1 ст. 121 ККУ, тепер – за ч.2 ст.121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) ККУ. Підозрюваного волинянина взяли під варту. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.


Полиция расследует действия червоноградских врачей из-за смерти курсанта львовской военной академии Юрия Пьянилы. Об этом сообщает ZAXID.NET

В связи со смертью 20-летнего курсанта Академии сухопутных войск имени Петра Сагайдачного Юрия Пьянилы открыто два уголовных производства. Одно об избиении парня в ночном клубе "Вилма" в Червонограде в ночь на 12 августа этого года. Также полиция расследует действия врачей Червоноградской городской больницы, куда был доставлен пострадавший. Открыто уголовное производство по факту ненадлежащего исполнения профессиональных обязанностей врачами (по ч. 1 ст 140 УК).

Жена военного Кристина Пьянила считает, что врачи в Червонограде действовали неоперативно, спасая жизнь ее мужа. В частности, скорая помощь доставила Юрия в больницу около 4:00 утра 12 августа, там он пролежал на каталке в коридоре около шести часов, не получив никакой медицинской помощи. Также, по ее словам, врачи не вызвали полицию. Около 10:00 утра Юрий пришел в себя и весь в крови пошел домой, так как не понимал, что происходит. Жена заставила его вернуться в больницу вечером этого же дня, потому что он чувствовал себя очень плохо – у него сильно болела голова.

Также, по ее словам, его оперировали в Червонограде местные врачи, а не из военного госпиталя, хотя она сразу сообщила, что он военный, курсант Академии сухопутных войск.

В Львовский военный госпиталь Юрия перевезли через два дня - 15 августа. Однако, львовским врачам не удалось спасти жизнь курсанта, он умер 22 сентября, так и не приходя в сознание.

После смерти Юрия Пьянилы в полиции Львовщины сообщили, что переквалифицировали уголовное производство в отношении подозреваемого в его избиении 25-летнего жителя Волыни. Сначала уголовное производство было открыто по ч. 1 ст. 121 УК, теперь - по ч.2 ст.121 (умышленное тяжкое телесное повреждение) УК. Подозреваемого Волыни взяли под стражу. Ему грозит до 10 лет лишения свободы.