Подзамче, сквер, открытиеУ неділю, 2 липня, відбудеться відкриття новоствореного скверу на Підзамчі. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Мешканців на гостей міста запрошують на урочисте відкриття о 17.00 за адресою: вул. Донецька, 26.

"Спільно з мікрогромадою "Підзамче" КУ "Інститут міста" реалізував масштабний проект "Ревіталізація Підзамче". І з 2016 року мешканці почали брати участь у проекті "Громади в дії". Серед місць майбутніх громадських просторів розглядались сквер на розі вул. Б. Хмельницького - вул. Стрімкої, дитячий майданчик на вул. Остряниці. Та справді об’єднатись та долучитись фінансово мешканці району Підзамче змогли навколо простору на вул. Донецькій. Мешканці та місцевий бізнес дофінансували 30% від суми проекту та стали співтворцями нового скверу у своєму районі", - коментує координатор проекту у мікрогромаді "Підзамче" Марта Гладка.

Нагадаємо: проект "Громади в дії" здійснюється Інститутом міста за фінансування Програми ЄС Neighbourhood Civil Society Facility 2012 and Non-State Actors and Local Authorities in Development (NSA∓LA) 2012 and 2013. Проект спрямований на активізацію локальних громад міста, співпрацю з громадськими активістами, а також налагодження ефективного діалогу мешканців з місцевою владою через залучення у процес планування та прийняття рішень.


В воскресенье, 2 июля, состоится открытие нового сквера на Подзамче. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

Жителей гостей города приглашают на торжественное открытие в 17.00 по адресу: ул. Донецкая, 26.

"Совместно с микрогромадою "Пидзамче" КУ "Институт города" реализовал масштабный проект "Ревитализация Пидзамче". И с 2016 года жители начали участвовать в проекте "Громада в действии". Среди мест будущих общественных пространств рассматривались сквер на углу ул. Б. Хмельницкого - ул. Стремительной, детская площадка на ул. Остряницы, но действительно объединиться и присоединиться финансово жители района Пидзамче смогли вокруг пространства на ул. Донецкой. Жители и местный бизнес дофинансировали 30% от суммы проекта и стали соавторами нового сквера в своем районе", - комментирует координатор проекта в микрогромади "Пидзамче" Марта Гладкая.

Напомним: проект "Громады в действии" осуществляется Институтом города при финансировании Программы ЕС Neighbourhood Civil Society Facility 2012 and Non-State Actors and Local Authorities in Development (NSA∓LA) 2012 and 2013. Проект направлен на активизацию локальных общин города, сотрудничество с общественными активистами, а также налаживание эффективного диалога жителей с местными властями путем вовлечения в процесс планирования и принятия решений.