забил мать до смерти, пенсионер, судСамбірський міськрайонний суд Львівської області виніс вирок пенсіонеру, який забив свою матір палицею до смерті. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень України.

Як свідчать матеріали справи, 13 січня 2017 року о 8:30 за місцем свого проживання, де з 29 грудня 2016 року проживала його мати, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, під час конфлікту на сімейно-побутовому ґрунті, пенсіонер умисно наніс їй множинні удари руками, ногами та дерев'яною палицею, зламав суглоби гортані, грудину та ребра, пробив череп та завдав інші травми, унаслідок яких вона померла.

Під час судового розгляду обвинувачуваний винуватим себе визнав частково та показав, що матір свою він поважав, любив і допомагав їй. Коли вона впала з дробини – забрав до себе. Того дня він вживав алкогольні напої, між ними зав'язалася сварка, спочатку вона вдарила його палицею, потім він її – скільки разів не пам'ятає, після чого вийшов з дому. Коли повернувся ввечері, побачив, що мати лежить на доріжці при переході в кухню, але дихає. Він поклав її на диван та пішов вечеряти, знову вживав алкогольні напої, після чого ліг спати. 14 січня 2017 року він прокинувся і побачив, що його мати померла.

Прийнявши до уваги, що обвинувачуваний вчинив злочин щодо особи похилого віку та у стані алкогольного сп'яніння, суд ухвалив визнати його винуватим за ч. 1 ст. 115 КК України та призначити покарання - позбавлення волі на одинадцять років.


Самборский горрайонный суд Львовской области вынес приговор пенсионеру, который забил свою мать палкой до смерти. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений Украины.

Как свидетельствуют материалы дела, 13 января 2017 года в 8:30 у себя дома, находясь в состоянии алкогольного опьянения, во время конфликта на семейно-бытовой почве, пенсионер умышленно нанес матери множественные удары руками, ногами и деревянной палкой, сломал суставы гортани, грудину и ребра, пробил череп и нанес другие травмы, в результате которых она умерла.

Во время судебного разбирательства обвиняемый виновным себя признал частично и показал, что мать свою он уважал, любил и помогал ей. Когда она упала с дробины - забрал к себе. В тот день он употреблял алкогольные напитки, между ними завязалась ссора, сначала она ударила его палкой, потом он ее - сколько раз не помнит, после чего вышел из дома. Когда вернулся вечером, увидел, что мать лежит на дорожке при переходе в кухню, но дышит. Он положил ее на диван и пошел ужинать, снова употреблял алкогольные напитки, после чего лег спать. 14 января он проснулся и увидел, что мать умерла.

Приняв во внимание, что обвиняемый совершил преступление в отношении лица преклонного возраста и в состоянии алкогольного опьянения, суд ухвалив признать его виновным по ч. 1 ст. 115 УК Украины и назначить наказание - лишение свободы на одиннадцать лет.