закон Савченко, отрезал палец, Львов, рецидивистУ Львові правоохоронці затримали звільненого за "законом Савченко", який вчинив розбійний напад. Про це повідомив "Львівський портал" із посиланням на відділ комунікації поліції Львівської області.

До Сихівського відділу поліції звернувся 46-річний житель Стрийського району. За словами заявника, уночі 11 січня на вул. Хуторівка його побили та пограбували.

Потерпілий повідомив, що з нападником він познайомився на вокзалі. Той запросив його до себе додому, а дорогою напав на нього, побив та, відрізавши безіменний палець, зняв золоту обручку. Крім того, зловмисник заволодів мобільним телефоном жертви та грошима у розмірі 4500 грн., 120 євро та 300 польських злотих.

Правоохоронці встановили, що до вчинення розбійного нападу причетний 42-річний львів’янин, раніше судимий 9 разів за грабежі, хуліганство, крадіжки та інші тяжкі злочини. В жовтні минулого року він був достроково звільнений від відбування покарання за так званим "законом Савченко".

Працівники поліції затримали зловмисника. У нього вилучений речовий доказ – мобільний телефон Lenovo, що належав потерпілому.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.4 ст.187 Кримінального кодексу України (розбій). Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Досудове слідство триває.


Во Львове правоохранители задержали освобожденного по "закону Савченко", который совершил разбойное нападение. Об этом сообщил "Львовский портал" со ссылкой на отдел коммуникации полиции Львовской области.

В Сыховское отделение полиции обратился 46-летний житель Стрыйского района. По словам заявителя, ночью 11 января на ул. Хуторивка его избили и ограбили.

Пострадавший сообщил, что с нападающим он познакомился на вокзале. Тот пригласил его к себе домой, а по дороге напал на него, избил и, отрезав безымянный палец, снял золотое кольцо. Кроме того, злоумышленник завладел мобильным телефоном жертвы и деньгами в размере 4500 грн., 120 евро и 300 польских злотых.

Правоохранители установили, что к совершению разбойного нападения причастен 42-летний львовянин, ранее судимый 9 раз за грабежи, хулиганство, кражи и другие тяжкие преступления. В октябре прошлого года он был досрочно освобожден от отбывания наказания по так называемому "закону Савченко".

Работники полиции задержали злоумышленника. У него изъято вещественное доказательство - мобильный телефон Lenovo, принадлежавший потерпевшему.

По данному факту открыто уголовное производство по ч.4 ст.187 Уголовного кодекса Украины (разбой). Статья предусматривает наказание в виде лишения свободы на срок от восьми до пятнадцати лет с конфискацией имущества.

Досудебное следствие продолжается.