Тим, хто прагне урізноманітнити своє меню, можна рекомендувати придбати книгу рецептів. Для української кухні можна рекомендувати замовляти кулінарні книги через інтернет-магазин Клопотенка, де також продаються різноманітні аксесуари, сувеніри та навіть одяг. Крім традиційних рецептів, при підготовці меню можна вибрати окремі чи комплексні страви з японської кухні, готуючи їх самостійно за запропонованими рецептами, або ж замовляючи доставку страв та закусок в японському стилі.

Популярні страви та закуски в японському стилі

Кількість популярних видів закусок японської кухні обчислюється кількома десятками. Для їхнього приготування використовують як традиційні, так і оригінальні рецепти. Ви можете обрати:

  • биті огірки, з кунжутом та кунжутною олією, перцем чилі, часником та м'ятою, рисовим оцтом під соєвим соусом;
  • креветки в тесті темпура, з лаймом та арара, перцем чилі під соусом спайсі;
  • смажені баклажани із тестом темпура, салатом айсберг, перцем чилі, горіховим соусом.

До інших популярних видів закусок японської кухні належать:

  • Салат Фунчоза із креветками, овочами. Дуже легкий та насичений, ідеально підійде для святкового столу. Серед інгредієнтів: кунжутна олія, соєвий соус, рисовий оцет, перець та огірки.
  • Пряний маринований імбир досить простий у приготуванні та неймовірно смачний. У складі страви лише кілька інгредієнтів: корінь імбиру, яблучний оцет, підготовлена вода, цукор та сіль.

Можна приготувати смачний овочевий салат із рисом, з такими інгредієнтами, як огірки, помідори, яйця, соєвий соус, перець, зелень.

Є і більш пікантна овочева закуска, в основі якого дайкон, селера і морква, мариновані в рисовому оцті, з додаванням перцю чилі, насіння гірчиці, цукру, солі та перцю.

Популярна і закуска з дайкону та кальмару з листям салату та оцтом білого вина.

Популярні страви та закуски в японському стилі. Правила приготування

Використовуйте лише свіжі та якісні продукти. Дотримуйтесь традиційної рецептури, покрокових інструкцій з приготування. У кулінарній книжці розміщено докладний опис для кожної зі страв, вказані інгредієнти, що входять до складу, особливості приготування та рекомендації щодо вживання, є фотографії. Використовуйте рецепти та поради від Клопотенка, готуючи неймовірно смачні страви на сніданок, обід та вечерю, приємно дивуючи членів своєї родини, запрошених у гості друзів та знайомих.