Сьогодні, 28 грудня, у Національному музеї у Львові ім. А. Шептицького      відкрили виставковий проєкт Романа Опалинського «Під крилом янгола».

Відкриття виставки відбулось у формі музично-театрального дійства, де маленький скрипаль у образі янгола разом із митцем знайомили відвідувачів із роботами.

Одним із перших оглянув виставку начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Мистецтво художника Романа Опалинського – це пароль, шифр, умовний знак авторової уяви, художнє осмислення життя людини та її моральні пошуки.

Представлені у 3-х залах твори митця покликані розкрити глибину та красу давніх легенд, які віддзеркалюються в сучасному світі через міжособистісні стосунки.

Особливу увагу в експозиції виставки привертають янголи, які символізують божественну любов та очищувальну силу духу.

Огляд виставки завершується сучасною відеоінсталяцією з робіт художника, яку створив Олег Кіндратієв.

Через проєкт митець прагне показати  шлях до збереження культурної спадщини і мистецтво перетворення народних та релігійних міфів на висвітлення сучасних взаємин.

Оглянути проєкт можна до 18 лютого.

Довідково

Роман Опалинський народився 20 листопада 1962 року в м. Городок Львівської області. У 1992 році закінчив Львівський державний інститут ужиткового та декоративного мистецтва. Заслужений художник України, член Національної спілки художників України. 

Творчо працює в галузі живопису, графіки, скульптури, художнього ковальства та художнього скла.

Організатор численних виставок: «Мистецтво Вільного Світу», Львів; «Мистецтво-амбасадор свободи і демократії», Київ. Учасник багатьох виставок в Україні та за кордоном. Його твори зберігаються у приватних колекціях в Україні та за кордоном.