Управління з питань поводження з відходами ЛМР закликає мешканців та суб’єктів підприємницької діяльності укладати угоди на вивезення твердих побутових відходів з перевізниками, які можуть здійснювати діяльність на території Львівської міської територіальної громади, та якісно виконують свої обов’язки.

“Звертаємо увагу мешканців та суб’єктів підприємницької діяльності на важливість укладання угод на вивезення ТПВ, і на важливості укладати їх з надійними, перевіреними перевізниками.

На жаль, сьогодні на ринку вивезення відходів є перевізники, які неякісно надають послуги, і тому є виключені з переліку перевізників ТПВ, з котрими працює місто. Такі перевізники продовжують працювати і мешканці таки укладають з ними угоди. Як наслідок, на майданчиках ТПВ, які обслуговують недобросовісні перевізники, періодично виникає перенакопичення відходів, ці перевізники на дзвінки мешканців не реагують, і тоді споживачі вимушені скаржитись на Гарячу лінію міста і просити вирішити цю ситуацію. 

Тому, задля уникнення таких моментів, рекомендуємо укладати угоди лише з тими перевізниками, з якими офіційно працює місто і які якісно виконують взяті на себе зобов’язання”, - пояснюють в правління з питань поводження з відходами ЛМР.

На сьогодні, виконавцями послуг зі збирання, зберігання і перевезення побутових відходів, з якими співпрацює місто, є:

  • ЛКП «ТФ «ЛЬВІВСПЕЦКОМУНТРАНС»;
  • ТОВ «ГРІНЕРА УКРАЇНА»;
  • ТОВ «СПЕЦАВТОТРАНС-ЛЬВІВ»;
  • ТОВ «САНКОМ-ЛЬВІВ»;
  • ТОВ «ЕКОВЕЙ ВЕЙСТ МЕНЕДЖМЕНТ».

Нагадаємо, згідно з чинним законодавством України, укладення договорів на вивезення відходів є обов’язковим.