Сьогодні, 24 квітня, начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Індії в Україні Харш Кумар Джейном.

«Внаслідок повномасштабного вторгнення військ рф багато індійських студентів були змушені залишити Україну. Наші університети надалі продовжують навчати не лише українськиє здобувачів освіти, але й іноземних. Ми запрошуємо до обмінів студентів між львівськими університетами та індійськими. Це забезпечить розвиток галузей науки та освіти обох країн та збільшить число кваліфікованих кадрів», – зазначив очільник Львівської ОВА.

Посол окремо подякував за допомогу, яку надала Львівська область для евакуації студентів з Індії на початку повномасштабного вторгнення військ рф.

«Дуже радий перебувати на Львівщині, адже цей регіон є вкрай важливим в сферах культури та традицій для цілої України. Знаю, що багато наших студентів повернулися в назад в Україну та продовжують своє навчання зокрема у львівських вищих навчальних закладах. Ми неодноразового висловлювали підтримку України на міжнародних майданчиках, а також надавали гуманітарну допомогу для громадян, яким вона найбільше необхідна. Понад десяток гуманітарних передач уже відбулося, які включали в себе медичне обладнання та засоби для догляду», – поінформував Харш Кумар Джейн.

Він додав, що Індія планує передати Україні шкільні автобуси, генератори та інше обладнання. Зокрема для Львівської області передадуть 10 генераторів потужністю 30 кВт. 

«Індія є одним із найбільших виробників ліків і ми зацікавлені у тому, щоб ваші підприємці переносили своє виробництво у наш регіон. Рівень освіти наших випускників ЗВО та технологій дозволяє це робити просто зараз. Також ми хотіли б налагодити співпрацю між Львівським національним університетом імені Івана Франка та НУ «Львівська політехніка» й іншими індійськими університетами. Медичні заклади Львівщини щодня приймають людей, які постраждали від воєнних дій росії, тому ми вкрай зацікавлені в обміні досвідом та спеціалістами у кваліфікованій допомозі таким людям», – додав Максим Козицький. 

Харш Кумар Джейн підтвердив, що співробітництво у сфері освіти є надзвичайно важливим для Індії, а у медичній сфері особливо. Він додав, що вони надалі будуть заохочувати, щоб індійській компанії інвестували в Україну. 

Після зустрічі сторони обмінялися подарунками, зокрема очільник Львівщини вручив послу пам'ятну поштову марку найвизначніших подій російсько-української війни. Максим Козицький подякував високоповажному гостю за візит та підтримку України і її громадян.