Сьогодні, 23 серпня, у стінах Львівського національного університету імені Івана Франка відбулась традиційна обласна серпнева конференція освітян Львівщини. 

Участь у заході взяли начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, керівництво департаменту освіти і науки Львівської ОВА, керівники органів управління освітою райдержадміністрацій та територіальних громад, керівники закладів освіти й педагогічні працівники.

«Учителі – важливі. Щодня дякуємо їм за знання та любов, які вони вкладають у голови наших дітей – у голови тих, хто творитиме майбутнє нашого народу. Принагідно дякую усім своїм вчителям за те, якою людиною я став. Дякую нашим освітянам, які залишаються у державі та продовжують свою місію. Завдяки вам в Україні зростає покоління мудрих та талановитих людей, які вірять у свою державу і себе у ній, а ті, хто вимушено виїхав, хочуть якнайшвидше повернутися. Сили, здоров’я й віри вам у те, що робите», – наголосив Максим Козицький.

Він також вручив подяки вчителям Львівщини за їхні вагомі здобутки.

«Львівська область першою в Україні затвердила мережу майбутніх ліцеїв. Це великий прорив, який надалі забезпечуватиме якість всіх освітніх процесів. За якістю та рівнем підготовки вчителів Львівщина у трійці лідерів по Україні. Найкращим показником роботи наших педагогів є результати випускних іспитів для вступу у ВНЗ. Наша область цьогоріч отримала понад шістсот двохсотбальників і в цьому є заслуга вчителів також. Дякую вам за вашу невтомну працю і бажаю подальших професійних здобутків», – сказав директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска.

Опісля окремі учасники конференції презентували своє бачення подальшого розвитку та покращення освітніх послуг в області.