Прикордонники врятували львів’янина, який зламав ногу за 200 метрів від кордону з Молдовою. Чоловік намагався нелегально потрапити за кордон, повідомила Державна прикордонна служба України.

Прикордонникам на «гарячу лінію» зателефонувала жінка. Вона розповіла, що її колишній чоловік намагався незаконно перетнути кордон з Молдовою на Одещині, однак не дійшов близько 200 метрів, зламав ногу та не може підвестися.

Колишня дружина травмованого надіслала прикордонникам номер і координати чоловіка. Він розповів телефоном, що зламав ногу, змок і замерз так, що не відчуває ніг до колін. А ще близько чотирьох годин лежить на землі та не може встати, періодично непритомніє.

На пошуки вирушив прикордонний наряд зі службовим собакою та квадрокоптером. У результаті чоловіка знайшли, йому надали медичну допомогу та доставили до підрозділу.

Львів’янин розповів, що поради щодо переправлення через кордон він отримав через телеграм-канал. За це він заплатив 4 тисячі доларів. У результаті чоловіка притягнули до адміністративної відповідальності.