В умовах дії воєнного стану до Центрів обслуговування платників Львівщини звертаються за послугами платники податків незалежно від місця обліку.

Головне управління ДПС у Львівській області повідомляє, що у першому півріччі цього року Центри обслуговування платників Львівщини ГУ ДПС у Львівській області надали 132 727 адміністративних послуг. З них ‒ 10 132, або 10 % послуг надали платникам податків із Запорізької області.

Питома вага адміністративних послуг, наданих платникам податків в електронному вигляді, становить 54% від загальної кількості наданих адміністративних послуг. Слід зазначити, що платники, які звернулись до податкової Львівщини за адмінпослугами із Запорізької області, у більшості (94%) скористалися саме електронним форматом.

Найчастіше платники податків користувалися електронною формою при отриманні довідки про відсутність заборгованості (88,2 % від кількості виданих довідок), послуг з реєстрації реєстраторів розрахункових операцій (РРО) (95,5%), книг обліку розрахункових операцій (КОРО) (92%), розрахункових книжок (РК) (98,2 %), реєстрації платником єдиного податку (96,1%).

Зазначимо, що з початку дії воєнного стану ЦОПи Головного управління ДПС у Львівській області здійснюють сервісне обслуговування, зокрема, надання адміністративних послуг, також платників податків, які перебувають на обліку у ГУ ДПС в областях, у роботі яких встановлений простій в умовах дії воєнного стану в Україні.

У Львівській області працює 24 Центри обслуговування платників, які надають 79 адміністративних послуг. Окрім адміністративних, ЦОПи надають консультаційні та інформаційні послуги, приймають звітність та вхідну кореспонденцію.  

З переліком адміністративних послуг, що надає Головне управління ДПС у Львівській області, можна ознайомитись на субсайті Головного управління ДПС у Львівській області (https://lv.tax.gov.ua) у розділі «Адміністративні послуги».