На Львівщині викрили чергову схему незаконного виїзду військовозобов'язаних за кордон. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Львівщини.

За даними слідства, схему організував 48-річний чоловік, разом з ним працювали троє спільників віком 41, 42 та 64 роки. Усі — з Івано-Франківщини. Вони фіктивно працевлаштовували "клієнтів" на фірму, яка здійснювала міжнародні перевезення. Після цього вносили їхні дані до інформаційної системи, що дає право виїжджати за межі України під час війни.

Вартість такої "послуги" залежала від терміну перебування за кордоном. За час до 60 діб потрібно було заплатити 500 євро. А якщо ж чоловік не планував повертатися в Україну — 4000 євро.

Слідчі повідомили організатору та виконавцям про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.